Școlile din Bistrița-Năsăud nu vor mai plăti anul acesta taxa de salubrizare către Supercom; în schimb, sunt invitate să promoveze campanii pentru un mediu mai curat

 -  -  1026


Școlile din Bistrița-Năsăud nu vor mai plăti anul acesta taxa de salubrizare, a anunțat prefectul județului, Stelian Dolha. Însă, în schimb, unitățile de învățământ vor trebui să organizeze campanii de informare și acțiuni punctuale pentru protejarea mediului înconjurător.

Aceste decizii au fost luate după o serie de discuții pe care prefectul Stelian Dolha le-a avut, în această săptămână, cu directorul general al companiei Supercom SA, Ilie Ionel Ciuclea.

Suspendarea taxei de salubrizare se va aplica pentru perioada 1 aprilie 2021 – 31 decembrie 2021. Astfel, începând de luna viitoare, grădinițele, școlile primare, gimnaziale si liceele, în total 330 de unități de învățământ din județ, nu vor mai plăti taxele de salubritate până la sfârșitul anului. În schimb, banii economisiți din taxa de salubritate de la nivelul școlilor ar putea fi utilizați pentru organizarea unor acțiuni punctuale de educație pentru mediu.

”Preocupările pentru un mediu curat trebuie să depășească etapa bunelor intenții și a declarațiilor. Malurile râurilor copleșite de gunoaie, depozitele de gunoi aruncate la întâmplare, cantitatea mare de deșeuri neselectate sunt dovezi că mai avem foarte mult de lucru. Copiii noștri pot deveni însă aliați în această campanie pentru un mediu mai curat. Ei sunt primii care pot să-i învete pe adulți, pe parinții lor, bunici și rude, cât de important este să respecți mediul și natura. Salut decizia conducerii Supercom de a se implica în această campanie alaturi de școli și de primării, dar și de a renunța la taxa de salubritate a școlilor pentru o utilizare a acesteia direct în campanii”, a precizat prefectul Stelian Dolha.

0 notes
151 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *