Școlile din trei unități administrativ-teritoriale din Bistrița-Năsăud, în scenariul roșu

 -  -  1122


Școlile din trei unități administrativ-teritoriale din Bistrița-Năsăud vor funcționa în baza scenariului roșu, potrivit informațiilor comunicate de Instituția Prefectului.

La data de 19 martie, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud a adoptat o hotărâre prin care a stabilit modul de desfășurare a cursurilor în unitățile administrativ-teritoriale ale județului.

Astfel, potrivit deciziei CJSU, școlile din 35 de unități administrativ-teritoriale din Bistrița-Năsăud funcționează în scenariul verde, în vreme ce în alte 24 unități administrativ-teritoriale se aplică scenariul galben. De asemenea, școlile din alte 3 unități administrativ-teritoriale au fost trecute în scenariul roșu.

În ceea ce privește mediul urban, școlile din municipiul Bistrița au fost trecute în scenariul roșu. în vreme ce unitățile din Năsăud și Beclean funcționează în cel galben. Doar pentru școlile din Sângeorz-Băi se aplică scenariul verde.

În ceea ce privește cele trei scenarii, reamintim că, potrivit unei hotărâri a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, acestea prevăd:

  • Scenariul verde – incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mică sau egală cu 1/1.000 de locuitori – activitățile care impun prezența fizică a antepreșcolarilor, preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ sunt permise pentru toate categoriile de antepreșcolari, preșcolari și școlari;
  • Scenariul galben – incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 1/1.000 dar mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori – activitățile care impun prezența fizică a antepreșcolarilor, preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ sunt permise pentru toți antepreșcolarii și preșcolarii, elevii claselor din învățământul primar, precum si pentru elevii claselor terminale din învățământul gimnazial, liceal, profesional si postliceal;
  • Scenariul roșu – incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din
    localitate este mai mare de 3/1.000 – activitățile care impun prezența
    fizică a antepreșcolarilor, preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ sunt permise pentru toți antepreșcolarii și preșcolarii, precum și pentru elevii claselor din învățământul primar.
0 notes
247 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *