Scrisoare deschisă a consilierului județean Bogdan Ivan Gruia către prefectul Stelian Dolha. Ce îi cere

 -  -  1022


Consilierul județean Bogdan Ivan Gruia îi cere prefectului Stelian Dolha, printr-o scrisoare deschisă, să modifice componența Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud, astfel încât din aceasta să facă parte și un reprezentat al industriei HoReCa. De asemenea, în contextul în care mai multe afaceri din acest domeniu au fost închise de situația epidemiologică actuală, consilierul județean solicită prefectului să invite reprezentanții acestui sector la consultări.

Redăm integral scrisoarea consilierului Bogdan Ivan Gruia către prefectul Stelian Dolha:

”Scrisoarea deschisă

Domnului Prefect Stelian Dolha, Șeful Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, prin a cărui decizie, tot ce înseamnă restaurante, cafenele, hoteluri se închid și lasă mii de oameni din Bistrița-Năsăud fără locuri de muncă!

Condamnarea HORECA la faliment este de departe una dintre măsurile ”Guvernului Meu” de a masca incompetența. Nu, stimați guvernanți, aici nu este vorba de partide, de doctrine sau viziuni politice. Mai degrabă de a căuta un țap ispășitor pentru anvergura pe care a luat-o pandemia. L-ați găsit: HORECA. După ce au investit în termoscanere, dezinfectanți, măști, mănuși, după ce au asigurat distanțarea socială, au respectat numărul maxim de persoane la o masă, au făcut tabele și tabeluțe, au cerut clienților să semneze declarații pe proprie răspundere, după toate acestea…i-ați închis! Fără milă!Nu v-ați gândit la familiile lor, la familiile angajaților, la copiii lor, la ratele lor din bănci, la afacerea lor care le asigura pâinea, dar de ce să vă gândiți?

Ați hotărât voi, cu mintea voastră, că HORECA este de vină că am ajuns la peste 6.000 de cazuri pe zi! Deși oamenii din HORECA au procedat cum le-ați dictat voi!

V-ați bazat decizia pe unele întâmplări nefericite de la nunți, botezuri, dar în acest caz excepțiile nu confirmă regula! Există oameni care trăiesc din industria HORECA! Nu au alte afaceri, nu importă măști, mănuși, nu au clinici private unde se fac teste Covid! Cei din HORECA din asta trăiesc!

Tot spuneți că îi ajutați, că le oferiți compensații, că își pot amâna ratele la bănci, dar voi, cu mintea voastră setată pe alegerile parlamentare, nu vedeți dincolo de aceste măsuri minore care nu acoperă necesitățile unui trai decent.Ați închis un sector economic fără să îl consultați. Ați ucis în fașă afaceri abia născute în acest sector.

În HORECA nu este vorba de beție, stimați guvernanți, nici de destrăbălare. La restaurant, la cafenele, la pensiuni, la hoteluri apelează orice român. Mai degrabă beția vă caracterizează pe voi, stimabililor care guvernați țara. Beția puterii.Ați sacrificat tot. IMM-urile sunt în colaps. Economia este la ATI. Iar acum ați găsit vinovatul pentru pandemie. HORECA. În logica voastră oamenii au voie să stea unul lângă altul la marile supermarket-uri, la întâlniri electorale sau prin aeroporturi, când pleacă la cules de sparanghel, dar cu familia sau cu prietenii, la un restaurant, în condiții de siguranță sanitară, nu!

Mii de oameni din Bistrița, din județul Bistrița-Năsăud, vă urează să aveți parte de sărbători așa cum vor avea ei. Să puneți pe masă ce vor pune și ei. Să vină Moș Crăciun la copiii voștri așa sărac cum va veni și la copiii lor.Nu mai aveți mult și o să le închideți și activitatea lui Moș Niculae și a lui Moș Crăciun. Zic că ar fi bine să închideți toate ușile normalității și să lăsați liberă doar ușa spre alegerile parlamentare.

Nu ați condamnat doar un sector economic! De fapt ați condamnat oamenii! Dar pentru voi nu contează. Contați doar voi!

Vă solicit public, în numele consilierilor județeni din Alianța pentru Bistrița-Năsăud, să modificați de urgență componența Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, și să includeți cel puțin un reprezentant al Industriei HORECA în acest Comitet!

De asemenea, vă solicit să convocați de urgență reprezentanți ai acestui sector la consultări și să puneți în dezbatere în cadrul forului pe care îl conduceți, solicitările și propunerile proprietarilor și angajaților din acest domeniu.

Este inadmisibil să luați decizii prin care închideți sute de afaceri din tot județul și să lăsați mii de bistrițeni fără loc de muncă, fără să aveți măcar bunul simț să le cereți opinia!”

Bogdan Ivan Gruia este liderul grupului consilierilor județeni ai Alianței pentru Bistrița-Năsăud în Consiliul Județean.

0 notes
147 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *