Scrisoarea anuală a primarului către bistrițeni. Ce le transmite Ioan Turc locuitorilor municipiului Bistrița

 -  -  21080


Primarul municipiului Bistrița, Ioan Turc, a pregătit o scrisoare către bistrițeni, document prin intermediul căruia cetățenii sunt informați cu privire la obiectivele și proiectele propuse de administrația locală pentru acest an. Scrisoarea a fost postată pe pagina de internet a Primăriei Bistrița și va putea fi consultată de bistrițeni doar în această variantă.

Anii trecuți, scrisoarea primarului către cetățeni ajungea la aceștia odată cu înștiințările de plată cu privire la taxele și impozitele locale datorate, dar anul acesta lucrurile s-au schimbat.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Bistrița, Mihai Ruști, scrisoarea nu va mai fi transmisă bistrițenilor odată cu înștiințările de plată, ci va putea fi consultată doar pe site-ul Primăriei Bistrița.

Redăm integral scrisoarea primarului Ioan Turc adresată locuitorilor municipiului Bistrița și localităților componente:

Stimată doamnă / Stimate domnule,

Transmiterea ‘Scrisorii anuale a primarului’ reprezintă o obligație legală, statuată prin Hotărârea Guvernului României nr. 1723 din 14 octombrie 2004 dar acest lucru reprezintă și o datorie de onoare, pe care mi-o asum din dorința de a face cunoscute cetățenilor municipiului Bistrița activitățile de interes public, obiectivele și proiectele propuse pentru acest an.

Pentru derularea cu succes a acestor proiecte, alături de implicarea responsabilă a aparatului primăriei este necesară și susținerea fiecăruia dintre cetățenii Bistriței, pentru că doar proiectele asumate de întreaga colectivitate au garanția că sunt cu adevărat necesare și utile. Acesta este, de altfel, și unul dintre motivele pentru care am făcut demersurile necesare creșterii gradului de transparență și am inițiat introducerea conceptului de bugetare participativă. Nu doar prelungirea programului de lucru în relația cu publicul, dar și realizarea unor progrese semnificative în implementarea digitalizării reprezintă măsuri concrete și eficiente.

În puținul timp care a trecut de la preluarea mandatului, am făcut pași importanți în ceea ce privește stabilirea viziunii și misiunii pe care municipalitatea trebuie să le aibă pentru a veni în întâmpinarea dorințelor cetățenilor și a se implica decisiv în activități care nu trebuie să aibă alt scop decât acela de a contribui la creșterea calității vieții fiecăruia dintre noi.

Abordarea cu maximă responsabilitate a activităților care țin de dezvoltarea urbanistică, atragerea de fonduri europene, gestionarea responsabilă a patrimoniului municipiului sunt preocupări care trebuie să treacă de la nivelul declarativ și trebuie puse consecvent în practică. Eficientizarea serviciilor publice, a activității din piețe, din domeniul social, educație, sport și turism, vor reprezenta priorități de grad zero în parteneriatul pe care îl propun concitadinilor mei. De asemenea, voi acorda o atenție deosebită proiectelor care vizează realizarea de noi locuri de parcare precum și a celor menită să conducă spre eficientizarea și modernizarea managementului deșeurilor, două aspecte majore cu care ne confruntăm și a căror rezolvare nu mai poate fi amânată.

Vă reamintesc că, și în acest an, sfârșitul lunii martie rămâne termenul până la care cetăţenii municipiului Bistriţa care își achită integral taxele şi impozitele datorate către bugetul local vor beneficia de o reducere cu 10% a valorii acestora. În cazul în care aţi achitat deja taxele şi impozitele aferente acestui an, vă mulţumesc şi vă asigur că sprijinul şi încrederea pe care le acordaţi administraţiei locale sunt foarte importante pentru mine.

Cu stimă,

Primarul municipiului Bistriţa, Ioan Turc

2 notes
205 views
bookmark icon

One thought on “Scrisoarea anuală a primarului către bistrițeni. Ce le transmite Ioan Turc locuitorilor municipiului Bistrița

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *