Se bagă rețele de canalizare la Colibița! Aquabis a lansat licitația! Lucrările sunt estimate la 8 MILIOANE de lei!

Colibița va beneficia de canalizare! Momentan, stațiunea de interes local NU beneficiază de rețele de canalizare, iar localitatea NU a putut fi cuprinsă în master-planul de apă-canal etapa a 2-a, deoarece NU indeplinea condițiile de eligibilitate ( localitatea are sub 2.000 de locuitori). Astfel, extinderea rețelelor se va realiza din bugetul Aquabis, NU din bani europeni.

Lucrările suntestimate la 8 MILIOANE de lei. (1.7 MILIOANE de euro)

Extindere sistem de canalizare in Localitatea Colibita, Comuna Bistrita Bargaului, Judetul Bistrita – Nasaud este un contract estimat la 8.169. 285 lei.

Lucrarile de proiectare si executie care urmează să fie executat sunt următoarele:

• extinderea retelei de canalizare in localitatea Colibita (malul drept) in lungime totala de 2.333 m;

• pe traseul conductelor se prevad a fi montate 92 camine de racord (pe drumul judetean DJ173A exista conducta de canalizare si conducta de racord) si un numar de 65 de racorduri complete;

• 12 statii de pompare apa uzata, din care: 5 statii de pompare pe reteaua de canalizare extinsa prin proiect si 7 statii de pompare pe reteaua de canalizare existenta.

Odată cu modernizarea drumului județean 172 D, a fost realizată parțial rețeaua de canalizare. Practic, sub carosabil au fost îngropate conducte de canalizare, care acum vor fi conectate la stațiile de pompare.

Lucrările se vor realiza pe malul drept al stațiunii. (în sensul curgerii apei), adică pe partea cea mai populată unde există o serie de pensiuni turistice.

Criterii de selecție ale ofertei:

prețul cel mai mic – 85%

garanția lucrărilor – 15%.

Ofertele vor fi deschie în 4 iulie și analizate de comisia de licitații din cadrul Aquabis. Lucrările vor dura 14 luni de la semnarea contractului.

Citiți și:

https://www.ziardebistrita.ro/foto-rezultatele-controlului-de-la-colibita-tevile-care-au-constituit-subiectul-unei-stiri-negative-fiind-suspectate-ca-ar-fi-tevi-de-scurgere-sunt-doar-niste-tuburi-care-dreneaza-si-diri/