Monden

Se caută ”Domnița Bistriței”! Astăzi se fac înscrierile și va avea loc preselecția

 -  - 


O nouă ediție a concursului-spectacol ”Domniţa Bistriţei”, care are menirea să încurajeze şi să susţină rolul femeii în societate prin evidenţierea frumuseţii, priceperii şi calităţilor deosebite care se întâlnesc la fiecare femeie în parte, va avea loc în cadrul Festivalului Bistrița Medievală.

”Organizatorii propun şi anul acesta bistriţenilor să o aleagă pe cea mai vrednică domniţă din cetate. Domniţe care candidează în a deveni aleasa Bistriţei 2018 pe parcursul serilor de sâmbătă şi duminică, 1 septembrie, respectiv 2 septembrie, vor îmbraca straie medievale puse la dispoziţie de către organizatori. Câştigătoarea titlului de Domniţa Bistriţei va fi cea care va întruni aprecierile juriului şi ale publicului deopotrivă” anunță Asociaţia Culturală Bistriţa Medievală.

Premiul cel mare constă într-o costumaţie medievală oferită de Asociaţia Culturală Bistriţa Medievală, pe care domniţa aleasă şi-o va confecţiona după gustul propriu. Alte premii sunt oferite de artiştii-meşteri prezenţi la Târgul Medieval.
Fiecare domniţă participantă va câştiga un titlu. Domniţa inimilor, a curajului, a creaţiei artistice, a îndemânării şi iscusinţei, a graţiei şi eleganţei, a muzicii şi poeziei, a curajului şi îndrăznelii, a gastronomiei sunt doar câteva dintre titlurile ce pot fi atribuite domniţelor participante. Însă numai una va fi desemnata Domniţa supremă, cea care va îndeplini cele mai multe calităţi.

Doritoarele domniţe cu vârsta de minim 14 ani sunt aşteptate astăzi, 30 septembrie, la ora 17.00, la sediul Asociaţiei Culturale Bistriţa Medievală din Piața Centrală nr. 23, Ansamblul Sugălete, pentru preselecţie şi pregătiri!

Prima ediţie a concursului a fost câştigată în anul 2009 de Ana-Maria Greabu, în 2010 de Adelina Popa, în 2011 de Alexandra Runcan, în 2012 de Andrada Bianca Moruţan, în 2013 de Roxana Muscari, în 2014 de Paula Maria Toma, în 2015 de Mădălina Năstuţa şi în 2017 de Larisa Maria Benţa.

Contact înscrieri şi informaţii concurs: bistritamedievala@gmail.com, tel: 0726.323.891 (Alina Taloş).

37 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.