Se construiește un nou aşezământ educativ, în curtea Garnizoanei Bistrița, fix lângă Biserica de Lemn!

 -  -  11754


În curtea Garnizoanei Bistrița se va amenaja un centru social-educativ, destinat copiilor militarilor! Clădirea va fi construită în stil maramureșan și va fi amplasată în apropierea bisericii de lemn din incintă. În cadrul acestui centru educativ se vor desfășura activități duhovnicești și întâlniri cu tematică religioasă. Gardul din beton caare împrejmuiește Garnizoana va fi reconfigurat, astfel încât așezământul să fie accesibil publicului-larg.

Ziua de 9 mai, pe lângă evenimentele istorice, a fost binecuvântată şi de Înaltpreasfinţitul Arhiepiscop şi Mitropolit Andrei care a pus piatra de temelie şi a sfinţit locul din curtea bisericii militare din Garnizoana Bistriţa, unde se va ridica un aşezământ social cu hramul „ Sfinţii Martiri Năsăudeni”.

Înaltpreasfinţitul Mitropolit a fost însoţit de părintele exarh Dumitru Cobzaru, părintele consilier, arhidiacon Claudiu Grama, protopopul Bistriţei, Alexandru Vidican, preotul militar colonel Cristian Marţian şi preotul militar lect.univ.dr Sorin Pitic de la Academia militară, Bucureşti.

Iniţiativa acestui aşezământ a avut-o regretatul col. Vasile Olah secundat de preotul militar Cristian Marţian, cu aprobarea şi susţinerea comandantului Brigăzii 81 Mecanizată „General Grigore Bălan”, domnul colonel Mircea Gologan.

În prezenţa ofiţerilor şi a unui numeros public, Înaltpreasfinţia Sa Andrei a rostit un cuvânt de învăţătură prin care ne-a îndemnat pe toţi cei prezenţi să ne iubim Ţara şi Biserica, cei doi plămâni prin care respiră neamul românesc. La final ÎPS Andrei i-a felicitat pe cei implicaţi în acest proiect şi le-a urat succes!

1 notes
879 views
bookmark icon

One thought on “Se construiește un nou aşezământ educativ, în curtea Garnizoanei Bistrița, fix lângă Biserica de Lemn!

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *