Se elaborează studiile de fezabilitate pentru tronsonul Dej – Bistrița din drumul de mare viteză Baia Mare – Bistrița și pentru centura ocolitoare a municipiului Bistrița

 -  - 


Se elaborează studiile de fezabilitate pentru tronsonul Dej – Bistrița din drumul de mare viteză Baia Mare – Bistrița și pentru centura ocolitoare a municipiului Bistrița, a anunțat președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan. 

Șeful administrației județene a participat luni, alături de primari ai comunelor pe teritoriul cărora va trece centura, la o întâlnire în sistem videoconferință cu reprezentanți ai Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere și ai companiilor care elaborează studiile.

S-a dat ordinul de începere a elaborării studiilor de fezabilitate pentru centura ocolitoare a municipiului Bistrița, parte din “Drumul de mare viteză Baia Mare- Bistrița, Lot 1 Baia Mare – Dej”, respectiv “Drumul de mare viteză Baia Mare – Bistrița, Lot 2 Dej – Bistrița”. În urma întâlnirii în sistem video-conferința cu reprezentanții CNAIR și asocierea SC QUADRANTE VIAPONTE PROIECTARE ȘI CONSULTANȚĂ SRL – SC METROUL SA – CAPITAL VISION SRL i-am asigurat de tot sprijinul autorităților județene și locale implicate, astfel încât centura ocolitoare a municipiului Bistrița să fie finalizată într-un timp cât mai scurt. Așadar, începutul săptămânii vine cu vești foarte bune, pentru realizarea celui mai important proiect în infrastructura rutieră din municipiul Bistrița, menit să decongestioneze traficul infernal, prin realizarea centurii ocolitoare a municipiului Bistrița”, a transmis Emil Radu Moldovan.

La întâlnirea organizată în sistem videoconferință a participat și deputatul Bogdan Ivan.

”În curând vom scăpa de traficul infernal din municipiul nostru! Astăzi am participat la întâlnirea dintre conducerea CNAIR și compania care va elabora studiul de fezabilitate pentru centura ocolitoare a municipiului Bistrița, parte din drumul de mare viteză Bistrița – Dej. Le mulțumesc public ministrului Transporturilor, dlui. Sorin Grindeanu, și președintelui CJ, dlui. Radu Moldovan, pentru parteneriatul de succes pe care îl avem împreună pentru dezvoltarea județului Bistrița-Năsăud! Așa cum am promis, mandatul meu de deputat este definit prin fapte și nu prin vorbe goale. Obiectivul meu și al colegilor PSD din Bistrița-Năsăud este reprezentat de proiecte concrete prin care oferim județului nostru un real progres”, a transmis Bogdan Ivan.

La finele lunii ianuarie, CNAIR SA a semnat două contracte având ca obiect elaborare studiu de fezabilitate pentru ”Drum de mare viteză Baia Mare – Bistrița, Lot 1 Baia Mare – Dej și Lot 2 Dej – Bistrița”, cu ofertantul declarat câștigător, respectiv Asocierea S.C. QUADRANTE VIAPONTE PROIECTARE SI CONSULTANTA S.R.L. – S.C. METROUL S.A. – CAPITAL VISION S.R.L. Valoarea contractului de servicii pentru Lotul 1 este de 12.746.666,57 lei fără TVA. Valoarea contractului de servicii pentru Lotul 2 este de 8.376.369,89 lei fără TVA.

Sursa de finanțare pentru această investiție este reprezentată de fonduri europene nerambursabile, prin Programul Operațional de Transport.

Durata fiecărui contract este de 18 luni.

CNAIR a semnat contractele pentru elaborarea studiilor de fezabilitate necesare construcției drumului de mare viteză Baia Mare – Bistrița, care cuprinde și centura Bistriței

Loading

bookmark icon