Se EXTINDE! Galeria Comercială de pe Calea Moldovei se dezvoltă și apar noi construcții! Ce pași au făcut investitorii?

 -  -  211


Galeria comercială B1 Shopping Bistrița se va dezvolta în perioada următoare și va oferi și mai multe oportunități pentru bistrițeni, dar și noi locuri de muncă.

Încă din luna noiembrie a anului trecut, de când galeria a fost inaugurată, investitorii anunțau că nu se vor opri aici și vor continua să extindă centrul comercial. ”Este planificată o a doua etapă de dezvoltare, în cadrul căreia se vor adăuga 3 unități comerciale și un restaurant de tip „drive-thru”. Aceasta va crește suprafața comercială utilă totală a centrului la 11.000 metri pătrați, finalizarea celei de-a doua etape de dezvoltare fiind planificată pentru trimestrul 4 al anului 2018” anunțau investitorii în luna noiembrie a anului trecut.

Potrivit ultimelor informații, lucrurile încep să se miște și a fost făcut deja un prim pas în privința extinderii galeriei.

În prezent, la Agenția pentru Protecția Mediului a fost depusă solicitarea de emitere a acordului de mediu pentru proiectul ”Construire galerie comercială parter, amenajări exterioare, branșamente utilități”, propus a fi amplasat în municipiul Bistrița, Calea Moldovei, nr. 40A. Acesta este un prim pas pe care compania Apple Development l-a făcut în vederea obținerii, în cele din urmă, a autorizației de construcție.

Prin acest proiect se propune construirea unui imobil în regim de înălțime parter, cu destinația de galerie comercială care va cuprinde spații destinate comercializării de mărfuri alimentare și nealimentare diverse, bar/cafenea – acesta fiind al doilea corp din cadrul centrului comercial B1 Shopping Bistrița.

Suprafața totală a terenului pe care se va ridica noul imobil este de 3.468 m. Suprafața construită va fi de 1.722 m2, vor fi amenajate alei pietonale și carosabile, parcări exterioare pe o suprafață de 1.325 m2 și spații verzi pe 415 m2.

În ceea ce privește locurile de parcare vor fi amenajate încă 57 de locuri din care 21 vor fi pe suprafața terenului destinat obiectivului de investiții și alte 36 de locuri de parcare suplimentare care vor fi amenajate pe parcela vecină și care vor fi destinate imobilului cu funcţiune de alimentaţie publică – restaurant KFC. În privința acestuia, lucrările sunt avansate, însă deocamdată nu a fost anunțată în mod oficial data la care va fi deschis. În zona restaurantului au fost amplasate afișe potrivit cărora se caută personal.

Centrul comercial B1 Bistrița s-a deschis la data de 23 noiembrie 2017 și este primul centru comercial din oraș. Acesta cuprinde 21 de unități care ocupă o suprafață comercială utilă totală de 8.900 metri pătrați și a atras numeroși comercianți naționali și internaționali, precum H&M, Deichmann, New Yorker, Hervis, Pepco, Takko Fashion, CCC sau Noriel.

2 bookmark
0 notes
11 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.