Din Bistrita

Se fac demersuri în vederea acreditării Spitalului Județean de Urgență Bistrița pentru activitatea de prelevare de organe de la pacienții aflați în moarte cerebrală

 -  - 


 

 

 

Spitalul Județean de Urgență Bistrița face demersuri la Agenția Națională de Transplant pentru a primi acreditare în vederea prelevării de organe de la pacienții aflați în moarte cerebrală.

Întreaga documentație a fost deja întocmită și depusă la Agenția Națională de Transplant pentru avizare.

”Întreg dosarul pentru partea această de prelevare de organe a fost pregătit și este deja depus la Agenția Națională de Transplant. Urmează să primim un răspuns de la ei. Toate dotările necesare unei astfel de activități există, există și echipa operatorie.  Trebuie să vină o comisie din cadrul agenției, să facă evaluarea și să vadă dacă ne încadrăm”, a declarat Camelia Strungari, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Bistrița.

În ceea ce privește activitatea de prelevare de organe, aceasta ar urma să fie făcută de o echipa de specialiști de la unul dintre centrele regionale, sarcina Spitalului Județean de Urgență Bistrița fiind aceea de a menține funcțiile vitale ale pacientului.

”Pentru prevelarea organelor va interveni o echipă din centrele regionale și noi asigurăm suportul pentru echipa aceasta, însemnând echipă de medici chirurgi și medici de laborator histopatologic”, a mai adăugat Camelia Strungari.

De menționat este că unitatea medicală din Bistrița a mai fost acreditată în trecut pentru activitatea de prelevare de organe, însă în momentul expirării acreditării, vechea conducere a Spitalului Județean de Urgență Bistrița nu a mai făcut demersuri în vederea reacreditării.

FOTO: www.renasterea.ro

17 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.