Se fac demersuri pentru a clasifica zona Tihuța-Colibița drept stațiune turistică de interes național

 -  -  61


Autoritățile județene promit că vor continua și în acest an lupta pentru a obține o clasificare din partea Ministerului Turismului prin care înteaga zonă Tihuța – Colibița să fie inclusă pe lista stațiunilor turistice de interes național.

Președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, a declarat într-o emisiune a postului local de televiziune AS-TV că ”un proiect care în momentul de față nu este foarte evident, dar care face pași importanți și datorită eforturilor pe care le-am făcut împreună cu Primăria Bistrița Bârgăului pentru acreditarea stațiunii Colibița. Sunt discuții de peste 25 de ani. În momentul de față avem documentele complete. Mă bucur că și la Tiha Bârgăului s-a dat drumul la documentații, la PUG-uri (n.r. – planuri urbanistice generale) și la toate documentele pentru a putea face demersurile necesare pentru a depune la Ministerul Turismului o solicitare de a clasifica o stațiune turistică de interes național Tihuța – Colibița, ca să putem să dăm o șansă importantă de dezvoltare și zonei Tihuța”. 

Reamintim că anul trecut, în cadrul unei ședințe de Guvern, Colibița a fost atestată drept stațiune turistică de interes local, însă, acum se vrea ca întreaga zonă Tihuța – Colibița să primească un atestat de stațiune turistică de interes național.

Prin promovarea ca stațiune turistică de interes național, localitățile cuprinse în zona Tihuța – Colibița ar putea avea șanse mari în atragerea de finanțări nerambursabile, în condițiile în care unele programe de finanțare impun existența atestării ca stațiune turistică.

6 bookmark
1 notes
141 views
bookmark icon

One thought on “Se fac demersuri pentru a clasifica zona Tihuța-Colibița drept stațiune turistică de interes național

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.