Se-ascut cuțitele în PNL: azi se decide prefectul! Primarii din județ sunt chemați la consultări! Pe LISTĂ apar nume NOI, la care nici nu v-ați gândit: bugetari în regimul PDL, PNL-iști pur-sânge, avocați “no name” și alții, cu comandă-scurtă!

 -  -  2090


Adunare de taină la PNL, fix în această seară! Primarii liberali s-au strâns laolaltă pentru stabilirea prefectului, o funcție cu greutate care-ar putea deranja la maxim PSD-ul lui Radu Moldovan.

Guvernul Orban a cerut liste din teritoriu pentru a numi pe funcție un prefect cedibil, gata-gata să se ia la trântă cu PSD-iștii!

Listele lui Ioan Turc au fost aruncate a gunoi iar în acestă seară, primarii sunt adunați pentru a da “ok-ul” pe NOILE liste de prefect-subprefect!

Listele președintelui Ioan Turc au fost întocmite prin sfidare, în speranța că președintele de filială va prinde influență pentru funcția de prefect și cumva-cumva va păcăli numirea de la centru. Pe listele lui Ioan Turc s-au strecurat diverse nume care pân-acum NU contau, dac-ar fi să calculăm uninominal. S-au regăsit diverși bugetari, foști PDL-iști care se gudurau pe lângă Ioan Turc, în speranța unei numiri de conjunctură.

ziar de bistrita ioan turc

Lista 1 trimisă de Ioan Turc, la București:

Terente Ciui
Ovidiu Florean
Doina Sigmirean.

A fost ANULATĂ, deoarece NU ar fi avut girul primarilor din teritoriu! În realitate, Orban i-a dat cu flit!

Lista secundă transmisă de Turc, pentru prefect-subprefect! De asemenea a fost ANULATĂ și astfel, Ioan Turc pierde influență pe funcțiile cu greutate!

Președintele PNL BN se bazează pe scorul favorabil obținut de Klaus Iohannis și forțează mâna lui Orban, sperând că o listă mai lungă va prii girul premierului. Astfel, pe lista secundă, Ioan Turc a strecurat nume noi, atent-alese pentru ca Turc să preia controlul și să arate că are forță în organizație!

Schema e una simplă: sunt reactivați liberalii care oricum nu aveau expunere media și propuși pe diferite scheme! Iată lista nr. 2, preferată de Ioan Turc, pentru funcțiile de prefect-subprefect!

Terente Ciui – prefect
Dorina Cicioc –  prefect
Sorin Hangan – prefect.
Pentru funcțiile de subprefect, s-au luat în calcul mai multe nume:

Florin Urâte – subprefect
Ovidiu Florean – subprefect
Stelian Dolha – subprefect

Nici varianta aceasta NU a fost agreată de Ludovic Orban, premierul care dovedește că știe cam tot ce mișcă în județ!

ziar de bistrita pnl

Robert Sighiartău a venit DE URGENȚĂ ca să rezolve NUMIREA de prefect! Sunt întrebați primarii PNL despre un nume NOU: George Gaftone, un avocat din umbră, ucenicul de taină a lui Gusti Zăgrean! Oricum, deciza e a lui Orban!

Avocatul George Gaftone (fiul secretarului de municipiu) e noul nume (im)pus pe listă de taberele primarilor. Fostul președinte al Curții Constituționale, Gusti Zăgrean e mentorul lui Gaftone, tânărul avocat care ar vrea să devină prefect de Bistrița-Năsăud.

Diana Morar, IZOLATĂ de bărbații din PNL! Are influență la centru, DIRECT la Orban!

Diana Morar are influență directă pe filiera Ludovic Orban – Rareș Bogdan, singurele sale șanse în a dejuca planul pus la cale de jucătorii din PNL.

Bătălia e pe tabere la acestă oră: tabăra primarilor pro-Oltean trage tare pentru un prefect pe placul lor: controlabil și ambițios!

Se joacă la cuțite și secretarul Robert Sighiartău va merge la București cu o listă scurtă, cel mai probabil cu Gaftone din partea primarilor controlați de aripa Oltean. De menționat că la această oră, Biroul Politic Județean este controlat mai degrabă de Ioan Oltean, care deține o majoritate sentimentală, prin diverse nume ce se regăsesc n forul de conducere, nume pe care Oltean le-a promovat în ultimii 20 de ani de politică pe pâine, cum declara fostul lider PDL.

Dacă-i intră cărțile, Robert Sighiartău preia județul!

Secretarul general, Robert Sighiartău va avea o decizie greu de luat și diseară va transmite la București o NOUĂ listă cu variantele de prefect-subprefect, listă care va primi votul primarilor din județ!

Premierul Orban va consulta lista trimisă în seara asta de la Bistrița și săptămâna viitoare va decide NUMELE prefectului din Bistrița-Năsăud (chiar dacă respectivul nume NU se va afla pe listă).

NUMIREA prefectului de BN va influența jocurile politice pe care le croșetează taberele implicate și va arăta care este trend-ul transmis de la București și taberele care sunt puse la zid de noua viziune PNL-istă!

0 notes
1215 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *