Ultimele noutati

Se merge înainte cu lucrarea de cadastru general. Bistrița e singurul municipiu din țară în care se realizează această lucrare.

Primăria municipiului Bistriţa are în derulare, încă din anul 2009, lucrarea de cadastru general în municipiul Bistriţa şi localităţile componente.

Pe parcursul finalizării acestei lucrări de cadastru general înscrierea în cartea funciară se va face din oficiu, cu titlu gratuit.

După o pauză de aproximativ un an, Primăria Bistrița va înmâna, din nou, extrase de carte funciară. Este vorba despre circa 400 documente, care vor fi înmânate bistrițenilor care deţin proprietăţi în diferite sectoare cadastrale în care au fost încheiate lucrările de cadastru.

Noi am mers mai departe cu această lucrare cadastru general. Au fost niște încurături legislative, niște blocaje legislative, motiv pentru care Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară Bistrița-Năsăud nu a putut să ne dea documentațiile pe care le-am trimis spre avizare, dar se pare că lucrurile s-au pornit din nou și după o perioadă  de pauză de circa un an, reușim să înmânăm din nou extrase carte funciară” a declarat primarul Bistriței, Ovidiu Crețu, într-o emisiune a postului local de televiziune AS-TV.

Edilul mai spune și că Bistrița e singurul municipiu din țară în care se execută lucrări de cadastru general.

Noi facem această lucrare de cadastru general și pentru că ne-o cere momentul, trăim în Europa și toată Europe de Vest are cadastru general. Este o lucrare extrem de grea, de aceea dintre municipiile din România numai Bistrița realizează. Celelalte municipii nu fac acest lucru, fac doar lucrări de întăbulare sporadică. Noi suntem cu faza de interviu trecuți de jumătatea orașului. Deci dacă tragem o axă pe strada Zimbrului și pasajul Albert Berger, partea de jos e realizată integral” a declarat primarul Crețu.

Lucrarea de cadastru general este efectuată de SC Ramboll Soth Eastt Europe SRL (fostă SC Blom România SRL din Târgovişte).

Cadastrul general este sistemul de evidență tehnică, economică și juridică a tuturor imobilelor de pe raza unei unități administrativ – teritoriale.
Caricatură

Ziar de Bistrita