Se poate și fără Primărie! Locuitorii din Zăvoaie strâng bani să-și asfalteze strada! Administrația Crețu îi IGNORĂ în continuare!

 -  -  11157


OLYMPUS DIGITAL CAMERASătui de promisiuni electorale, periodic, locuitorii de pe strada Zăvoaie își asfaletază SINGURI strada. An de an, aceștia pun mână de la mână și toarnă asfalt pe o porțiune de aproximativ 500 de metri. Primarul Ovidiu Crețu ignoră fenomenul din Zăvoaie și locuitorii care-l sfidează gosopodărește, demonstrând că în unele cazuri birocrația poate fi ocolită.

 

 

Profesorul Brățan, “primarul” străzii Zăvoaie

Profesorul Doru Brățan este cel care a comandat asfaltarea străzii Zăvoaie și a adunat bani de la familiile din zonă. Aproximativ 100 de lei a plătit fiecare familie pentru a beneficia de asfalt în fața casei. Impropriu spus asfalt, deoarece stratul s-a distrus la un an.

“De mai multe ori ne-am adresat Primăriei și primeam răspunsuri evazive…. tocmai de aceea am hotărât să punem mână de la mână și să ne modernizăm drumul din fața casei. Am repetat operațiunea câțiva ani la rând, folosind bucăți de asfalt rămase de la alte lucrări. NU ține, se vede, dar a trebuit să facem ceva…” susține Brățan, inițiatorul acestei mișcări gospodărești.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAPrimăria asfaltează străzi din zonele noi de locuit, însă ignoră locuitorii din Zăvoaie, care probabil NU reprezintă o miză electorală, deoarece sunt puține case construite acolo. Deocamdată strada NU este cuprinsă în programul de asfaltări a zonelor noi de locuințe din următorii ani deși, teoretic Primăria Bistrița dorește extinderea orașului și finanțează din bani luați împrumut Podului Berăriei, care leagă Bistrița de Zăvoaie.

 

 

CULMEA! Vecinii gospodari RISCĂ amendă, dacă sfidează Primăria și își asfaletează singuri strada

Strada Zăvoaie aparține domeniului public și orice intervenții se pot face numai cu autorizație. Este și cazul de față, locuitorii fiind pasibili de amendă pentru modernizările periodice, din bani proprii.

vilas-640x400Programul de asfaltări anuale NU a cuprins strada Zăvoaie, deși există solicitări în acest sens. Cu prioritate au fost asfaltate alte străzi, una din cele reabilitate fiind strada șefului CJ, Radu Moldovan, dar și alte străzi, binecuvântate de locuitori influenți…

https://www.ziardebistrita.ro/un-cartier-de-vile-se-afunda-n-noroi-fix-alaturi-de-strada-radu-moldovan-cea-binecuvantata-cu-asfalt-cadou/

1 notes
282 views
bookmark icon

One thought on “Se poate și fără Primărie! Locuitorii din Zăvoaie strâng bani să-și asfalteze strada! Administrația Crețu îi IGNORĂ în continuare!

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *