GATA cu binele din programul de guvernare! Se pregătește o nouă TAXĂ DE POLUARE pentru mașinile second-hand!

Numărul autoturismelor second-hand aduse din străinătate a crescut semnificativ anul acesta, după ce s-a renunţat la taxa de primă înmatriculare. Astfel, de la 146.000 de autoturisme înmatriculate în 2016 numărul a crescut la 350.000 anul acesta. Datele au fost prezentate de ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, care efectuează în aceste zile o vizită în Bistrița-Năsăud. Aceasta a afirmat că, la nivelul Ministerul Mediului s-a constituit un grup de lucru care lucrează la un proiect de introducere a unei noi taxe de poluare.

„La Ministerul Mediului, împreună cu Administrația Fondului de Mediu, Agenția Națională de Administrare Fiscală, Registrul Auto Român, cu producătorii de autovehicule din România, cu toate asociațiile care sunt implicate în acest proces și, nu în ultimul rând, și cu societatea civilă, s-a constituit un grup de lucru în vederea calculului și gândirii corecte, nu așa cum s-a întâmplat în perioada precedentă, încât să găsim o metodă prin care mașinile care poluează, care au o normă de poluare mică și care au emisii de dioxid de carbon mari, să plătească o taxă de poluare. În toate ţările europene se merge pe normă de emisii. Consider că nu trebuie să punem o taxă la prima înmatriculare. Este ca şi cum gândim înainte, punem căruţa înaintea boilor, noi trebuie să ştim în momentul în care facem o astfel de taxă cât circulă maşina respectivă într-o anumită perioadă de timp, deci care este rulajul ei într-o anumită perioadă de timp, astfel încât să poți să-i faci determinarea de astfel de emisii. Și atunci o să ținem cont de trei criterii: de capacitatea cilindrică, cea la care astăzi de fapt este impozitată orice mașină și este un impozit la taxe și impozite locale, norma de poluare — al doilea criteriu, și al treilea, emisiile pe care le dă fiecare autovehicul”, a declarat ministrului Mediului, Graţiela Gavrilescu.

 

g1

g3

 

 

 

 

 

 

Ministrul Gavrilescu a mai precizat că nu există deocamdată o formă finală a acestei taxe de poluare, astfel că, pentru moment, nu poate fi dat un termen de la care ar putea fi aplicată.

 

Citiți și: 

gratziela

S-a CRIZAT ministra! Graţiela Leocadia Gavrilescu e Ministrul Mediului și a avut o ieșire ISTERICĂ la conferința cu ziariștii! …. HABAR NU are de situația din județ și laudă un proiect ne-funcțional! Un VIDEO savuros cu vicepremier NERVOS!
Caricatură

Ziar de Bistrita