Se reduc restricțiile în municipiul Bistrița. Restaurantele, cafenele și barurile se pot redeschide

 -  -  1927


Incidența cazurilor de COVID-19 în municipiul Bistrița a scăzut sub 3 la mia de locuitori, motiv pentru care, începând cu data de 19 ianuarie 2021, se reduc o parte din restricțiile impuse pentru a preveni răspândirea infecțiilor cu noul coronavirus, a anunțat Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud.

Astfel, sursa citată precizează că ”activitatea operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, se va desfășura fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 6,00-23,00. De asemenea, sunt valabile aceleași reguli și în cazul activității operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc”.

Deși se reduc o parte din restricții, prefectul județului Bistrița-Năsăud, Stelian Dolha, atrage atenția locuitorilor municipiului că trebuie să aibă în continuare un ”comportament responsabil”.

Tendința continuă de scădere a numărului de cazuri din municipiu din ultimele zile ne permite să redeschidem restaurantele, cafenelele, cinematografele, operatorii economici din domeniul jocurilor de noroc etc. Totuși, un comportament responsabil care să meargă în paralel cu campania de imunizare este calea spre normalitate. Continuăm să fim vigilenți!”, a transmis prefectul Stelian Dolha.

Restricțiile din municipiul Bistrița au fost modificate printr-o hotărâre adoptată de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență la data de 18 ianuarie 2021. Acestea intră în vigoare începând cu data de 19 ianuarie 2021.

Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud completează că se respectă în continuare legislația impusă de prelungirea stării de alertă, precum și cea care privește unitățile administrativ-teritoriale cu incidența între 1,5 și 3 la mia de locuitori.

Purtarea măștii de protecție în spațiile publice deschise este în continuare obligatorie.

0 notes
1052 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *