Se ridică restricțiile de week-end în comunele Teaca și Milaș; alte trei comune trec în scenariul galben și una în cel roșu

 -  -  947


Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud a adoptat o nouă hotărâre prin care a luat o serie de decizii în ceea ce privește măsurile restrictive care se aplică în unele unități administrativ-teritoriale din județ.

Astfel, CJSU Bistrița-Năsăud a decis eliminarea restricțiilor de week-end din comunele Teaca și Milaș. Cu toate acestea, comuna Teaca nu scapă de restricții, aceasta fiind trecută în scenariul roșu.

”În unitatea administrativ-teritorială Teaca, unde incidenţa cumulată a cazurilor de îmbolnăviri cu Covid-19 în ultimele 14 zile este mai mare decât 3/1000 locuitori, se interzice activitatea operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, precum și activitatea operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc. De asemenea, este interzisă organizarea și desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte”, se arată în hotărârea CJSU Bistrița-Năsăud.

Totodată, unitățile administrativ-teritoriale Uriu, Salva și Târlișua, unde incidenţa cumulată a cazurilor de îmbolnăviri cu Covid-19 în ultimele 14 zile este mai mare decât 1,5/1000 și mai mică de 3/1000 de locuitori, intră în scenariul galben. Astfel, ”activitatea operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, se va desfășura fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 6:00-22:00. Aceleași restricții se aplică și în cazul activității operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc”, a mai decis CJSU Bistrița-Năsăud.

Aceste măsuri intră în vigoare începând cu data de 𝟏𝟒 𝐚𝐩𝐫𝐢𝐥𝐢𝐞 𝟐𝟎𝟐𝟏.

Autoritățile reamintesc că purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise.

0 notes
72 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *