Se ridică restricţiile la Budeşti şi Lunca Ilvei. Ce se întâmplă la Beclean și Livezile

 -  -  1079


Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Bistrița-Năsăud s-a reunit marți într-o nouă ședință, în cadrul acesteia fiind prezentată situația actualizată cu privire la evoluția cazurilor de COVID-19 din unitățile administrav-teritoriale din județ. În baza acestor date s-a decis ridicarea restrictiilor impuse cu privire la activitățile economice în două comune din județ și menținerea acestor restricții în alte trei comune. De asemenea, s-a discutat și despre situația din orașul Beclean și comuna Livezile.

Astfel, în urma ședinței, CJSU a adoptat o nouă hotărâre, prin care s-a stabilit că se ridică restricțiile în unitățile administrativ-teritoriale unde incidența cumulată a cazurilor de îmbolnăviri cu Covid-19, în ultimele 14 zile, a scăzut sub pragul de 1,5/1000 de locuitori, fiind vorba despre Budești și Lunca Ilvei. Hotărârea intră în vigoare începând cu data de 9 septembrie 2020.

Comunele în care se mențin restricțiile, conform hotărârilor anterioare, sunt: Rebra, Spermezeu și Șieuț.

Autoritățile județene precizează că mici depășiri ale pragului de 1,5/1000 de locuitori se înregistrează și la Beclean, respectiv Livezile. CJSU Bistrița-Năsăud a decis ca în cazul celor două unități administrativ-teritoriale să nu impună deocamdată restricții, având în vedere că aceste valori se înregistrează în urma îmbolnăvirilor de la diferite centre de îngrijire. Mai exact, este vorba despre focare izolate, cu persoane instituționalizate care nu au avut contact cu comunitatea.  

0 notes
204 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *