Ultimele noutati

Cristian Bușoi vrea să fie șeful MARE al PNL! “în cazul în care NU ieșiți președinte, șefii de filială care vă susțin își riscă funcția?” Cum răspunde candidatul susținut de Ioan Turc și de oamenii lui!

Cristian Bușoi este prezent la Bistrița și încearcă să adune voturi pentru candidatura la șefia PNL. Congresul extraordinar va avea loc în 17 iunie, iar județul va trimite 90 de delegați cu drept de vot, care vor avea de ales între Ludovic Orban și Cristian Bușoi!

Ioan Turc și-a anunțat susținerea pentru Cristian Bușoi, în timp ce Robert Sighiartău și o parte a Organizației Municipale vor merge pe mâna lui Ludovic Orban.

Își riscă Ioan Turc funcția de șef de filială?

 

aa0-Copy1-800x400

a3

 

 

 

 

 

 

Reporter: – Domnule Bușoi, președinții de filială care vă susțin, în cazul în care NU ieșiți președinte, își riscă funcția, statutar-vorbind?

Bușoi: –  Sub nicio formă nu poate fi vorba de așa ceva! Mai mult decât atât: și eu și Ludovic Orban spunem că trebuie mai multă decizie la nivelul filialelor și să ne abținem în viitor ca PNL să facă alegeri de la București în locul colegilor care fac alegeri în filialele. Și statutar e foarte complicat că trebuie decizii luate cu 2/3 și mai ales trebuie să existe motive întemeiate. Testul pe care-l vor trece toți președinții de fliale și președintele partidului în mod evident… este testul electoral al alegerilor europarlamentare. Acolo poate fi un moment, dar și acel moment trebuie cântărit cu foarte multă atenție pentru că la fel după alegerile parlamentare, eu cred că orice analiză trebuie făcută urmărind rezultatele din trecutul apropiat, pe de altă parte uitându-ne la o anumită evoluție. A face acel gen de decimare – cum se întâmpla în armatele Romei Antice în care indiferent că ai făcut tot ce-ai putut care într-o bătălie, al 10-le era ucis doar pentru a da un exemplu…. deci, a tăia capetele ultimelor filiale, care invariabil vor fi cam aceleași… pentru că una e potențialul unei filiale unde avem mulți primari, președinte de Consiliului Județean, primar de municipiu și altul este potențialul unde NU avem toată această infrastructură – este greșită. Prin urmare cred că toată lumea înțelege acest lucru că nu poate fi niciun fel de repercusiuni la nivelul filialelor. Sigur însă că mai că mulți președinți de filială vor candida pentru o funcție în conducerea centrală și acolo evident că va conta poate cine are majoritatea, dar altfel … nu gândește nimeni în acest fel în PNL, eu cel puțin cu siguranță NU și sunt convins că nici contracandidatul meu…

Aproximativ 5.000 de liberai din toată țara sunt așteptați la București să-și aleagă șeful MARE, în cadrul Congresului extraordinar din 17 iunie.

Citiți și: 


a4
Ludovic Orban vrea să fie chitara întâi și promite un PNL descentralizat, fără ca Bucureștiul să decidă decapitări în teritoriu!
Caricatură

Ziar de Bistrita