Se schimbă garda în PSD Bistrița! Doina Pană dispare încet-încet din peisaj și gruparea Radu Moldovan se instaurează încetuc, cu treabă-bună! Ramona Salak preia Organizația de Femei pe municipiu! E consilier județean la primul mandat și inspector pe română sub aripa Cameliei Tabără!

 -  -  4541PSD Bistrița încearcă o reformă de fațadă și înlocuiește încet-încet oamenii de pe funcțiile de conducere ale organizațiilor! Cristi Niculae a preluat ștacheta de la Crețu pentru Organizația Municipală, Adrian Solcan e șeful tinerilor pe Bistrița și l-a detronat pe Bogdan Miholca (consilier PSD), iar Ramona Salak preia Organizația Municipală de Femei condusă de Doina Pană și ulterior de Camelia Tabără. Teoretic, ar mai fi de schimbat consilierul local Gheorghe Sabău, liderul Organizației de Pensionari.

Pe Bistrița, PSD- ul mizează pe profesoare! Camelia Tabără-i tartorele din umbră! 

Gruparea Radu Moldovan își impune un consilier județean la șefia Organizației Municipale de Femei! La alegerile care-au avut loc vineri, Ramona Salak (profesoară de limba română și consilier județean) a candidat de un-singură și a fost aleasă președinte.

Fără să se remarce în vreun fel, doamna Salak își asumă un rol de lider al Organizației de Femei, organism de partid care are în componență foarte multe profesoare, cu relații-directe cu Camelia Tabără (inspector școlar general  și un principal vector de imagine și control al PSD-ului).

În mod surprinzător, Doina Pană NU apare pe lista reformatoare a socialistelor din Bistrița. Nici Camelia Tabără nu se regăsește pe aceste liste de partid, dar rămâne președinte interimar la Organizația Județeană de Femei și un personaj de forță în racolarea de membri (în special din rândul profesorilor).

La alegerile pe municipiu, PSD-ul se bazează pe profesoare. Conducere “la femei” este reprezentată de dascăli:

președinte: Ramona Salak (profesor și inspector de limba română)

vicepreședinți: Crina Clapou ( educatoare) , Maria Miheștean( profesor, director la Palatul copiilor), Maria Rus, Daria Vasilichi Gavrilaș (nevasta lui Sandu Gavrilaș, directorul de la Muzeu) și Camelia Pașca (nevasta lui Marius Pașca, fost consilier local, directorul firmei de salubrizare SUPERCOM pe Bistrița).

secretar general: Liana Nedelea (cadru didactic)

Femeile care fac parte din Biroului Politic:

Alina Filip (doctor la Spitalul Județean, Marsineta Vaida (notar public), Carmen Nogy (profesor la Agricol), Nadia Tătar (voluntar SVSU), Marieta Laslo, Nastasia Cira, Daria Stoleru (profesor la Electro), Dana Feldriorean și Lucia Uțu.

trezorier: Viorica Vranău 

Cristi Nicuale, săgeata lui Radu Moldovan! Deocamdată Crețu TACE și NU face nimic!

Viceprimarul Cristi Niculae a devenit președinte de Organizație Municipală în urma unor alegeri în care a fost candidat-unic. De memorat rămâne schimbul de replici dintre inginerul Crețu și șeful Radu Moldovan, care de la tribună și-au adresat cuvinte grele!


“Schimbăm o organizație care a performat!” – a atras atenția Crețu, la acel moment!

Radu Moldovan s-a abținut cu greu și a vorbit despre comunicarea deficitară a Organizației Municipale, care ar avea nevoie de un lider care trebuie să comunice.

 

Și Niculae se scapă de dinozauri! Sala full de pensionari și liderul Gheorghe Sabău, tras pe linie moartă, când s-au numărat voturile!

Consilierul local Gheorghe Sabău (fost șef al Finanțelor, condamnat penal) a fost lăsat pe dinafară la alegerile interne și NU a prins nici măcar un loc în Biroul Politic. Pare greu de crezut cum pensionarii fideli lui Sabău NU i-au dat voturi, deși acesta merge în excursii cu ei și le șoptește la ureche ce bun primar e Crețu. De menționat că Gheorghe Sabău este președinte al Consiliului Județean al Pensionarilor – (o entitate fără sens, dar cu rol de control pe voturile pensionarilor). Viorel Ința – polițistul pensionar e secretar de organizație și încă un pion în planurile PSD de a-l îndepărta pe Crețu cu tot cu oamenii lui.

Cine ia voturile Pană + Ovidiu Crețu? Aceasta-i întrebarea!

Odată cu ieșirea momentană din scena politică a Doinei Pană, PSD-ul poate avea probleme pe municipiu (principalul bazin electoral al județului), deoarece NU a format lideri de rezervă. La toate acestea se adaugă gafele lui Ovidiu Crețu și manevrele prin care PSD-ul încearcă să se debaraseze treptat de acesta. Socialiștii au 2 ani la dispoziție pentru a încerca să fidelizeze electoratul care până acum s-a regăsit în cele două personaje cu expunere media excesivă (Doina Pană și Ovidiu Crețu)…

Cristian Niculae e băgat la înaintare, dar încă NU are notorietate și nici NU poate da dovadă de forță într-o administrație controlată de primar, care refuză să facă untransfer de imagine către Niculae!

Deocamdată gruparea formată în jurul lui Ovidiu Crețu NU a reacționat și lasă de înțeles că se conformează noilor politici de schimbare din interiorul PSD. Rămâne de văzut în ce mod va reuși PSD-ul să-și înlocuiască vectorii de imagine, dar mai ales cum vor reacționa aceștia la înlocuirile controlate de Radu Moldovan. 

4 bookmark
0 notes
266 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.