4.000 de mașini/lună se înscriu în circulație în tot județul. Radu Moldovan îi dă sfaturi lui Crețu: ” NU cred că durează 1 an și Bistrița se sufocă”! Crețu sugerează cetățenilor să ia autobusul și zice că va rezolva situația pe viitor!

 -  -  31


Președintele Consiliului Județean a fost slobod la gură și în cadrul unei conferințe de presă i-a sugerat primarului Crețu să rezolve o serie de probleme, printre care și cele legate de traficul sufocant, în contextul în care 4.000 de mașini/lună este ritmul în care se înscriu autovehiculele în circulație în județ, după eliminarea timbrului de mediu.

Sfaturile lui Moldovan către Crețu:

“Cred că domnul primar și Consiliul Local trebuie să se gândească foarte-foarte serios la ce se întâmplă în următoarea perioadă cu tariful în Bistrița. Asta cu parcările să-mi iertați termenul e Pepsi… pe lângă cealaltă problemă că nu mai poți să circuli nicăieri… e coloană absolut unde te duci, în orice zi… poate mai puțin noaptea! Cred cred că trebuie să gândească serios la partea de transport în comun, la platformele în afara orașului la cei care vin din din alte zone să le ofere condiții să își lase mașina în parcare, să se urce în autobus să plece pe Pietonal sau în altă parte și acest oraș să aibă transport riveran! Altfel NU cred că durează un an până când Bistrițe e blocată total… Nu se poate circula. Nu am datele exacte , dar cred că în jur de 4.000 de mașini/lună se înscriu în județ, vă dați seama ce înseamnă. Avem o problemă cât casa! Cred că trebuie să fie principala problemă a consilului local pentru umătoarea perioadă cu soluții alternative. Eu cred că au în vedere, nu am discutat subiectul ăsta cu domnul primar, dar am citit despre linia verde… despre proiectele de transport în comun… este clar că trebuie găsită soluție pentru cei care vin din afara municipiului. Obligatoriu parcare, iei mijlocul de transport îți faci treaba, înapoi la parcare, îți iei mașinuța și te duci unde ai de mers.” a completat Radu Moldovan

Crețu sugerează cetățenilor să ia autobusul!

“Aglomerația din centru și din zonele limitrofe nu este făcută de mașinile din afara orașului.. Nu cei care vin din Suceava sau din judetul Cluj nici cei care vin din Măgheruș, ci cei care locuiesc în Independenței se deplasează în Șt. cel Mare sau invers sau în zona Industrială. Asta e problema principala … sigur că circulația cu mijloacele de transport în comun este cea care trebuie să rezolve chestiunea. În ritmul care se înscriu mașinile în județul BN nu cred că este opțiunea cetățenilor din municipiu circulația cu mijoacele de transport în comun, dar trebuie să-i facem să înțeleagă că asta este. În primul rând și mă refer la linii dedicate pentru transportul public, modernizarea stațiilor, cu afișaj și așa mai departe… Sigur că acest lucru NU se realizează de azi pe mâine, dar în cadrul programelor pe care le avem ținem cont de lucrul acesta și viitorul transportlui în municipiul Bistrița NU este al autoturismelor, ci al transportului public. ” a declarat Ovidiu Crețu!

3 notes
1 view
bookmark icon

3 thoughts on “4.000 de mașini/lună se înscriu în circulație în tot județul. Radu Moldovan îi dă sfaturi lui Crețu: ” NU cred că durează 1 an și Bistrița se sufocă”! Crețu sugerează cetățenilor să ia autobusul și zice că va rezolva situația pe viitor!

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.