Din Bistrita

Secretarul de stat Alin Seserman: ”Reforma administrativă a devenit obligatorie. Acum se poate face. E cel mai bun moment istoric de după ’90”

 -  - 


Secretarul de stat în Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor Alin Seserman este de părere că o reformă administrativă este obligatorie și consideră că aceasta ar trebui realizată în cel mai scurt timp. ”E cel mai bun moment istoric de după ’90”, consideră Seserman.

Într-o postare pe o rețea de socializare, secretarul de stat explică de ce consideră că realizarea unei reforme administrative este necesară.

”Cred că nici primarii nu ar mai face rezistență în privința reorganizării teritoriale. Au văzut și ei ce înseamnă să cheltui toți banii oamenilor pe niște salarii și să nu poți face nimic din fonduri proprii. Ce să administrezi într-o localitate cu 200 de familii în care au rămas doar persoanele în vârstă și bufetul din sat? Până în 2024 se închide și etapa asfaltărilor, a renovării școlilor și a alimentării cu apă. Dacă lăsăm lucrurile așa cum sunt, primarii tot își vor găsi de „lucru” și vor inventa tot felul de „necesități” locale ca să arate că ei „fac”. Sigur că unii fac ce trebuie, dar nu e nevoie de o primărie pentru a mai face un teren de sport sau pentru a zugrăvi un cămin cultural. S-ar putem începe și cu fuziunea consiliilor județene fiindcă etapa pe regiuni implică modificări în Constituție, dar nimeni nu ne împiedică să avem județe mai mari. Spre exemplu, am putea avea un județ nou, Dobrogea, format din Constanța și Tulcea. Cine sau ce ar suferi de pe urma alipirii lor? Nimeni, nici oamenii, nici economia. Dimpotrivă. La fel de bine putem aduce la un loc județele Maramureș și Satu Mare și am putea forma un județ de 1 mil. de locuitori, jumătate din populația Sloveniei, adică am crea un pol economic, cultural, universitar, de ce nu și am armoniza mai bine lucrurile în privința investițiilor”, a precizat Alin Seserman.

El a adăugat: ”Reforma administrativă a devenit obligatorie în noul context. (…) Ce s-a făcut în 1968 nu mai e valabil astăzi. Și țările cu tradiție democratică își adaptează formele de organizare fiindcă lumea nu stă pe loc. În 2024 nu se face. Cu 4 rânduri de alegeri în același an e aproape imposibil. Acum se poate face. E cel mai bun moment istoric de după 90. Acum, cine o va face, va câștiga și cine se va opune, va pierde”.

Alin Seserman a fost numit în funcţia de secretar de stat la Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor în primăvara acestui an.

208 views
bookmark icon

One thought on “Secretarul de stat Alin Seserman: ”Reforma administrativă a devenit obligatorie. Acum se poate face. E cel mai bun moment istoric de după ’90”

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.