Secretarul de stat Lucian Pintea, în vizită la Spitalul Orășenesc Beclean

 -  -  1360


Dr. Lucian Pintea, secretar de stat în Ministerul Sănătății, alături de conducerea PMP Bistrița-Năsăud, a efectuat o vizită la Spitalul Orășenesc Beclean, în contextul în care ar circula zvonuri legate de închiderea acestei unități medicale. Conducerea spitalului a primit asigurări că unitatea nu va fi închisă, iar secretarul de stat și-a arătat disponibilitatea de a face demersuri pentru eficientizarea și îmbunătățirea activității. 

”Împreună cu doctorul bistrițean Lucian Pintea, secretar de stat la Ministerul Sănătății, am vizitat astăzi Spitalul Orășenesc Beclean. Am înțeles să răspundem astfel semnalului de alarmă tras de colegul meu de partid Caius Cârcu, care ne-a atenționat asupra discuțiilor existente în spațiul public, referitoare la închiderea unității sanitare ce deservește peste 60.000 de locuitori ai județului Bistrița-Năsăud”, a precizat deputatul Ionuț Simionca.

Potrivit parlamentarului bistrițean, dr. Lucian Pintea este responsabil pentru implementarea master planului pentru sănătate în Regiunea Nord-Vest, astfel că secretarul de stat a explicat că nu este un adept al ideii închiderii spitalelor mici. În opinia sa, Spitalul Regional din Cluj Napoca nu este un substitut pentru spitalele mici, ci este complementar cu acestea, aducând plus valoare serviciilor medicale din Transilvania.

Deputatul Ionuț Simionca a mai spus că secretarul de stat din Ministerul Sănătății și-a arătat toată disponibilitatea să ajute conducerea Spitalului Orășenesc Beclean în ceea ce privește eficientizarea activității și îmbunătățirea serviciilor medicale. „Îmi pun toată expertiza la dispoziție pentru a ajuta spitalele mici din Transilvania, în particular pe cele din județul Bistrița-Năsăud, să funcționeze la cele mai înalte standarde, astfel încât să rămână de neînlocuit”, a declarat vineri, la Beclean, dr. Lucian Pintea.

0 notes
485 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *