Politic

Secretarul general al PMP, Ionuț Simionca, la Adunarea Politică a PPE de la Lisabona

 -  - 


Secretarul general al PMP, Ionuț Simionca, a participat la Adunarea Politică a Partidului Popular European (PPE) de la Lisabona, eveniment în cadrul căruia s-au dezbătut cele mai importante teme de actualitate din Europa. 

”Cu această ocazie, s-au luat două decizii importante. A fost adoptată o rezoluţie privind declararea oficială a Federaţiei Ruse drept stat sponsor al terorismului în contextul atrocităţilor şi genocidului comis în urma invaziei din Ucraina. Rezoluţia are drept concluzie declararea regimului Vladimir Putin drept unul terorist şi necesitatea unui plan de acţiune concretă pentru tragerea la răspundere penală a celor care se fac vinovaţi de crimele comise în Ucraina. A fost adoptată o declaraţie privind acţiunile necesare pe care UE şi statele membre ar trebui să le întreprindă în contextul crizei energetice fără precedent cu care ne confruntăm. Printre propunerile formulate, se numără necesitatea creşterii producţiei de energie cu orice preţ, inclusiv prin amânarea pe termen nedeterminat a închiderii minelor şi a producţiei de energie nucleară. De asemenea, în acelaşi document, PPE se poziţionează în sensul aplicării de TVA zero pentru produse alimentare de bază. Această declaraţie de intenţie a popularilor europeni ar trebui să fie sfârşitul delirului verde care ne-a făcut să fim fragili în faţa unei crize şi a generat o dependenţă crescută a statelor din Vest faţă de gazele şi petrolul provenite din Federaţia Rusă. Nu abandonăm planul unei Europe verzi, dar înţelegem foarte bine că prioritatea absolută acum este independenţa faţă de ruşi. Important este să nu ne tăiem craca de sub picioare într-un moment în care punctul focal este reprezentat tocmai de necesitatea stabilizării preţurilor. În opinia PMP, avem o şansă uriaşă de a ne recupera sectorul energetic şi de a deveni un exportator net de energie până în 2030 cu condiţia ca Guvernul să nu mai tragă de timp şi să ia măsuri curajoase”, a precizat Ionuț Simionca.

Cu această ocazie, secretarul general al PMP afirmă că a purtat discuții cu reprezentanţi ai partidului Apelul Creştin Democrat (Christen-Democratisch Appèl) din Olanda în vederea susţinerii cauzei României la următorul Consiliu UE în care ar trebui să existe un vot privind accesul în spaţiul de liberă circulaţie europeană cunoscut drept Schengen.

40 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.