Secția ATI a Spitalului Județean de Urgență Bistrița prinde contur. ”Pacienții vor beneficia de una dintre cele mai moderne și dotate terapii intensive din România!”

 

În aproximativ o lună, secția de Anestezie și Terapie Intensivă a Spitalului Județean de Urgență Bistrița va avea o cu totul altă înfățisare potrivit managerului Gabriel Lazany, care spune că lucrările avansează în ritm alert.

Avansăm în ritm alert. De la începutul lunii iulie, pacienții vor beneficia de una dintre cele mai moderne și dotate terapii intensive din România”, a precizat Gabriel Lazany.

În prezent, proiectul este transpus în realitate și se lucrează la amenajare interioară a secției.

În timpul ultimei vizite pe care a efectuat-o la Spitalul Județean de Urgență Bistrița, ministrul Sănătății, Sorina Pintea, s-a arătat încântată de proiectul privind modernizarea și extinderea secției de Anestezie și Terapie Intensivă, afirmând chiar că poate chiar să facă o comparație cu secțiile similare din spitalele mari din străinătate.

”Investiția pe ATI este un proiect care mie îmi place foarte mult și am putut să văd, acum, în faza de construcție, o terapie intensivă pe care o pot compara cu spitalele mari din străinătate și îmi asum ceea ce spun. Atât la nivel de dotare, cât și la nivel de spațializare ca să spun așa. Voi reveni peste câteva luni la inaugurarea secției”, a spus ministrul Sorina Pintea, la mijlocul lunii aprilie, când a efectuat o vizită la Bistrița.

Valoarea totală a investiției de la secția ATI este de aproximativ 14 milioane de lei, din care cofinanțarea Consiliului Județean Bistrița-Năsăud este de 10%.

Proiectul de modernizare și extindere a secției ATI prevede că suprafața secției va creste de la 284 de mp la 710 mp. De asemenea, cele 20 de paturi vor fi dotate cu tehnică medicală menită să mențină funcțiile vitale ale pacienților.

În plus, toate suprafețele cu care vor intra în contact pacienții și aparținătorii vor fi făcute din materiale bactericide, care se autodezinfectează. Comparativ cu materialele clasice, numărul de bacterii și microorganisme de pe suprafețe va fi de 100.000 de ori mai mic.

Lucrările în cadrul acestui amplu proiect sunt executate de compania SC Depisto Star SRL din Gheorgheni.

One comment

  1. Mai mult decât cladirea , ar trebui sa se ” renoveze” comportamentul si modul prin care sunt tratați pacientii de catre personal… De la medic până la infirmiera si brancardier…