Secția de Pediatrie a Spitalului Județean de Urgență Bistrița va fi complet modernizată

 -  -  1476


Secția de Pediatrie a Spitalului Județean de Urgență Bistrița va fi și ea modernizată pentru a atinge actualele standarde ale unității medicale, spune managerul Gabriel Lazany.

Vom începe o modernizare ca să aducem secția de Pediatrie la standardele actuale. Acolo m-am gândit la o temă frumoasă, care să fie și educativă –  ”Animale și păsări în natură””, a declarat Gabriel Lazany, într-o emisiune a postului local de televiziune AS-TV.

Această investiție va fi realizată însă abia după ce se vor finaliza lucrările într-un alt mare proiect care prevede amenajarea unui heliport pe terasa superioară a spitalului.

Purtătorul de cuvânt al SJU Bistrița, Camelia Strungari, a declarat pentru Ziar de Bistrița că ”avem în plan, pentru anul viitor, elaborarea unui proiect pentru modernizarea completă a secției de Pediatrie, dar mai întâi trebuie să dispară riscul de inundații care există dat fiind faptul că se va implementa în curând proiectul privind amenajarea unui heliport pe clădirea spitalului. Momentan totul depinde de celălalt proiect. Când va fi finalizat heliportul, se va începe lucrul efectiv la secția de Pediatrie”. 

Noua secție va avea toate dotările necesare și va beneficia de o reabilitare completă. În plus, după modelul deja implementat la parterul spitalului și în secția de Anestezie și Terapie Intensivă, holurile secției de Pediatrie vor deveni și ele adevărate galerii de artă.

Ne-am gândit la tot ce înseamnă modernizare-reabilitare secție, adică paturi noi, bancuri pentru spălatul copiilor, instalații tehnico-sanitare, înlocuitea tâmplăriei. Ne-am gândit inclusiv la tema pentru tablourile cu care va fi decorată secția, fiind vorba despre ”Animale și păsări în natură””, a mai adăugat Camelia Strungari.

Secția de Pediatrie a Spitalului Județean de Urgență Bistrița are 70 de paturi. De asemenea, în secția de Pediatrie funcționează și un spațiu de joacă, renovat complet şi dotat cu mobilier şi materiale educaţionale, jocuri şi jucării, astfel încât copiii să aibă o alternativă de a petrece timpul pe perioada spitalizării, așa cum Ziar de Bistrița a mai prezentat:

FOTO/VIDEO: Copiii internaţi la secţia de Pediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa au o sală de joacă modernă

0 notes
601 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *