Secțiile externe ale Spitalului Județean de Urgență Bistrița de pe strada Alba Iulia vor fi reabilitate termic

 -  -  1361


Încă o secție a Spitalului Județean de Urgență Bistrița va beneficia de lucrări de reabilitare termică. Contractul pentru execuția lucrărilor în cadrul proiectului ”Creşterea eficienţei energetice a secţiilor externe ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa, situate pe strada Alba Iulia” a fost semnat marți, la sediul Consiliului Judeţean Bistrița – Năsăud.

Investiția totală este de 7,5 milioane de lei, circa 1,6 milioane de euro, finanțarea fiind asigurată din fonduri europene, cu cofinanțare din partea CJ Bistrița-Năsăud.

Licitația a fost câștigată de asocierea dintre INST-NISTOR SRL (lider asociere) și KEN Business SRL, durata contractului fiind de 20 de luni din care două pentru proiectare și 18 pentru execuție.

Președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, a declarat că are mari speranțe că lucrările vor fi finalizate mai repede.

”Sper să găsim o soluţie să finalizăm mai repede aceste lucrări, ţinând cont că secţiilor vor funcţiona în paralel. Colegii mei de la spital vor vedea, împreună cu constructorul, cum putem să reducem disconfortul care va fi creat cu această modernizare”, a declarat președintele CJ Bistrița-Năsăud.

Pe strada Alba Iulia funcționează patru secții externe ale SJU Bistrița: Boli Infecțioase, Dermatovenerologie, Oncologie, Recuperare Medicină Fizică, Balneologie și Laborator de Radiologie.

Potrivit proiectului vor fi executate următoarele lucrări:

  • Consolidarea, repararea și restaurarea elementelor de structură ale clădirilor
  • Reabilitarea termică integrală a fațadelor, planșeelor și a interioarelor;
  • Refacerea integrală a instalațiilor electrice, sanitare și termice;
  • Înlocuirea tâmplăriei interioare.

De asemenea, în ceea ce privește un alt proiect similar, care prevede reabilitarea termică a secțiilor de pe strada Ghinzii, Emil Radu Moldovan a completat că și cazul acestuia, procedura de achiziţie publică este aproape finalizată și urmează ca în scurt timp să fie semnat contractul pentru execuția lucrărilor.

0 notes
486 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *