Secțiile SJU Bistrița de pe Alba Iulia și de pe Ghinzii trebuie relocate. În caz contrar, unitatea medicală ar putea pierde finanțarea europeană pentru reabilitarea imobilelor în care funcționează aceste secții

 -  -  13465


Spitalul Județean de Urgență Bistrița trebuie să găsească soluții pentru a muta secțiile externe de pe strada Alba Iulia și de pe strada Ghinzii. Asta deoarece imobilele în care funcționează aceste secții fac obiectul unor proiecte finanțate din fonduri europene, prin intermediul cărora clădirile ar urma să fie reabilitate și modernizate. Însă, din cauza situației epidemiologice actuale, lucrările sunt în întârziere și există riscul ca unitata medicală să piardă finanțarea europeană în cazul în care lucrările nu se pot desfășura conform graficelor.

”Suntem puși în fața unei provocări. Am avut, zilele trecute, o ședință la Consiliul Județean Bistrița-Năsăud. Noi avem două locații – cea de pe Alba Iulia și cea de pe Ghinzii. Complexul de pe Alba Iulia este obiectul unei reabilitări pe fonduri europene. Problema care se pune este: contractele au anumite termene de derulare și sunt anumite grafice pe care constructorul este obligat să le respecte. Deja au fost epuizate lucrările care puteau fi făcute până în această etapă fără a fi eliberată secția. Deci acum suntem puși în fața provocării de a găsi o soluție de a elibera complexul de pe Alba Iulia pentru a nu pierde finanțarea europeană pe care o avem alocată pentru acest complex. Am tot sperat să nu ne țină atât de mult această epidemie, dar, din păcate, cazurile care trebuie gestionate sunt tot mai multe. În aceste condiții, noi trebuie să ne reorientăm să vedem ce putem face pentru a reloca, în viitorul apropiat, pacienții de pe Alba Iulia în altă locație. Absolut tot complexul trebuie dat gol la constructor, urmând ca la finalizarea lucrărilor să se reia activitatea medicală în acel complex spitalicesc. (…) Același lucru trebuie să se întâmple și cu activitatea medicală desfășurată pe strada Ghinzii. Acel contract este decalat cu două luni față de cel de pe Alba Iulia, dar în viitorul imediat apropiat și acel amplasament va trebui predat constructorului pentru a putea face lucrările care trebuie făcute în vederea reabilitării energetice”, a declarat managerul Spitalului Județean de Urgență Bistrița, Gabriel Lazany, în emisiunea ”Unde-i adevărul?” de la postul local de televiziune AS-TV.

Întrebat ce soluții există în acest caz, Gabriel Lazany a mai precizat că se poartă discuții cu reprezentanții Consiliului Județean Bistrița-Năsăud pe această temă.

Am identificat câteva soluții, dar nu o să le spun în momentul de față, pentru că ele nu sunt încă definitive și pentru că implică anumite lucruri care deocamdată nu pot fi comunicate. Noi încercăm să identificăm noi locații care să permită activitate medicală pe o perioadă limitată, de maxim 1 – 1,5 ani. Lumea nu trebuie să se sperie, vom face acest lucru fără a afecta populația orașului sau pacienții spitalului și în privința unor soluții pe care le-am identificat încă suntem în discuții cu forul nostru tutelar – Consiliul Județean. Unele sunt chiar benefice și vor aduce un plus valoare pentru activitatea medicală din orașul nostru”, a mai precizat Gabriel Lazany.

Așadar, secțiile care funcționează în clădirile de pe străzile Alba Iulia și Ghinzii vor fi mutate într-o altă locație.

1 notes
2590 views
bookmark icon

One thought on “Secțiile SJU Bistrița de pe Alba Iulia și de pe Ghinzii trebuie relocate. În caz contrar, unitatea medicală ar putea pierde finanțarea europeană pentru reabilitarea imobilelor în care funcționează aceste secții

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *