Secțiunile Bugetare și Sondaje din aplicația City Health sunt funcționale

 -  -  976


De astăzi, în aplicația City Health, secțiunile Bugetare și Sondaje sunt funcționale, a anunțat primarul municipiului Bistrița, Ioan Turc.

După un update la ultima versiune a aplicației, bistrițenii pot să depună proiecte pentru bugetare participativă sau pot răspunde la anumite întrebări pe subiecte de interes comunitar, în ideea unei consultări publice extinse. În prima campanie din modulul Bugetare, intitulată generic BISTRIȚA 2021, aplicația preia, până în 5 martie, proiecte pe care oamenii le propun pentru bunul mers al administrării orașului, cele mai bune dintre acestea fiind eligibile pentru finanțare din fondurile de investiții ale Primăriei. De asemenea, pentru început, modulul Sondaje îi invită pe cei interesați să ia parte la personalizarea autovehiculelor Liniei Verzi, alegând un model de inscripționare exterioară pentru autobuzele electrice și un model de tapițerie pentru interior. Municipalitatea va ține cont de toate preferințele exprimate în secțiunea Sondaje și deciziile de punere în practică nu vor mai eluda “vox populi”. Bugetarea participativă și consultarea publică extinsă erau o componentă importantă a programului de guvernare locală anunțat din toamna anului trecut. De acum, suntem și mai aproape de cetățeni”, a transmis Turc.

De asemenea, tot prin intermediul aplicației City Health, cetățenii pot raporta și indica pe hartă probleme cu care se confruntă: o groapă în asfalt, o clădire a cărei fațadă pune în pericol trecătorii, o bancă vandalizată în parc, gunoaie depozitate în mod necorespunzător, un semafor defect, lucrări nesemnalizate, deșeuri, poluare fonică sau congestie în trafic. Totodată, cetățenii vor putea fi informați prin notificări trimise de către Primărie cu privire la evenimente din oraș.

Aplicația se poate instala atât pe sisteme de operare iOS, cât și pe Android.

0 notes
101 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *