”Sectorul HoReCa – probabil cel mai grav lovit de criza economică generată de epidemie. Până când nu intrăm într-o descreștere consistentă, nu se vor lua alte măsuri de relaxare”

 -  -  979Președintele Klaus Iohannis a afirmat că, deși sectorul HoReCa este probabil cel mai grav lovit de criza economică generată de epidemie, până nu se va înregistra o descreştere consistentă a epidemiei cu noul coronavirus, autoritățile nu vor lua alte măsuri de relaxare.

Ttrebuie să admitem că este sectorul (n.r. – HoReCa) probabil cel mai grav lovit de criza economică generată de epidemie.. Pentru a veni în sprijinul întreprinzătorilor din zona HoReCa, Guvernul a aprobat deja diferite scheme de ajutor și va continua să elaboreze scheme de ajutor. Însă trebuie să fim foarte sinceri: aici este vorba de sănătatea publică, a întregii populații. Și în condițiile în care numărul de bolnavi crește – în fiecare zi avem un număr mare de bolnavi în plus față de ziua anterioară -, noi măsuri de relaxare nu sunt posibile. Și până când nu reușim să ajungem la un număr mic de cazuri, deci până când nu intrăm într-o descreștere consistentă a epidemiei, nu se vor lua alte măsuri de relaxare. Dar, în contrapartidă, Guvernul va veni cu măsuri de sprijin economic”, a afirmat preşedintele într-o conferinţă de presă.

Reamintim că angajaţii din sectorul HoReCA au protestat miercuri, între orele 17:00 şi 18:00, la locul de muncă faţă de felul în care Guvernul tratează combaterea pandemiei în domeniul Hoteluri, Restaurante şi Cafenele.

0 notes
104 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *