Ședință la Prefectură pe tema continuării campaniei de vaccinare; se deschid două noi centre și va exista și un centru mobil de vaccinare

 -  -  969


Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud s-a reunit într-o nouă ședință, în cadrul acesteia purtându-se discuții cu privire la continuarea campaniei de vaccinare în contextul deschiderii unor noi centre în care populația va putea fi imunizată.

Potrivit Instituției Prefectului, la ședință au luat parte și reprezentanți ai Colegiului Medicilor Bistrița-Năsăud, respectiv dr. Ioan Dănuț Cocoi și dr. Niculina Rus.

S-au stabilit detalii cu privire la modul de desfășurare a campaniei de vaccinare în noile centre care se vor deschide în județ la data de 15 februarie – unul la Bistrița și altul la Beclean, cu câte un flux fiecare.

Totodată, autoritățile încearcă să pună la punct și detaliile cu privire la înființarea unor centre mobile de vaccinare (caravane), acestea urmând să ajungă la persoanele care nu se pot deplasa.

Este nevoie de mobilizarea medicilor de familie pentru definitivarea echipelor pentru centrele mobile în săptămâna care urmează, astfel că s-a discutat posibilitatea angrenării în procesul de vaccinare a medicilor de familie astfel încât să efectueze vaccinarea în teren pentru persoanele nedeplasabile care sunt înscrise cu fișa medicală la aceștia. De asemenea, odată cu vaccinarea persoanelor nedeplasabile, vor fi vaccinați și asistenții personali și aparținătorii lor”, informează Instituția Prefectului.

Conform strategiei naționale de vaccinare, în acest moment este în plină desfășurare cea de-a doua etapă a campaniei de vaccinare, adresată populației cu grad ridicat de risc.

0 notes
94 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *