Administratie

Șeful CJ Bistrița-Năsăud: ”Se lucrează intens la documentația de avizare a lucrărilor de intervenții pentru reabilitarea DJ 151- limită județ Mureș-Bistrița”

 -  - 


Se lucrează intens la documentația de avizare a lucrărilor de intervenții pentru reabilitarea Drumului Județean 151- limită județ Mureș – Bistrița”, a anunțat președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan.

Administrația județeană a organizat o întâlnire de lucru pe tema acestei investiții, la ședință fiind prezenți primari, specialiști din cadrul Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, reprezentanți ai Agenției pentru Protecția Mediului, Gărzii Forestiere, ai Sistemului de Gospodărire a Apelor și ai Inspectoratului de Poliție Județean, precum și proiectantul.

”Am căutat cele mai bune soluții pentru reabilitarea acestui drum! Este vorba de aproximativ 77 de km, pentru care avem în vederea reabilitarea părții carosabile cu mixtura asfaltică inovativă și cu cel mai nou sistem privind siguranța circulației rutiere (marcaje și indicatoare inteligente, monitorizare trafic)”, a spus președintele CJ Bistrița-Năsăud.

Emil Radu Moldovan a mai precizat că mixtura asfaltică inovativă va avea o durată de viață cu 50% mai mare față de un covor asfaltic convențional, precum și costuri de întreținere cu 30% mai mici, o rezistență mai mare la traficul greu și caracteristici îmbunătățite la temperaturi scăzute cât și la temperaturi ridicate – distanța de frânare mai scurtă cu 5-10%, zgomot de rulare mai mic.

Consiliul Județean Bistrița-Năsăud mizează pe obținerea unei finanțări din fonduri europene pentru acest proiect care prevede reabilitarea DJ 151 – limită de județ Mureș – Bistrița.

DJ 151 traversează 16 localităti din cinci comune şi municipiul Bistrita: Sigmir – Blăjenii de Sus – Blăjenii de Jos – Şintereag – Şieu Odorhei – Coasta – Şirioara – Chiraleş – Lechinta – Vermeş – Sângeorzu Nou – Sânmihaiu de Câmpie – Zoreni – Budeşti – Budeşti Fănate -Țagu până la limita cu judetul Mureş.

135 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.