Șeful PSD Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan: ”Oamenii au nevoie de un prefect care să facă administrație, nu politică”

 -  -  22277


Mica Oprea este nominalizarea PSD Bistrița-Năsăud pentru funcția de prefect al județului, această propunere fiind făcută de liderul social democraților din județ, Emil Radu Moldovan.

Prezent într-o emisiune a postului local de televiziune AS-TV, președintele PSD Bistrița-Năsăud a declarat că propunerea ca Mica Oprea să preia funcţia de prefect a fost singura discutată în cadrul şedinţei online a Comitetului Politic al PSD. Din cei 92 de membri ai Comitetului, 86 au votat în favoarea acestei propuneri.

Întrebat de ce a optat pentru această variantă în locul unui membru de partid, Emil Radu Moldovan a precizat că, în opinia sa, prefectul trebuie să facă administrație, nu politică.

Oamenii au nevoie de un prefect care să facă în proporție de 150% administrație, să își folosească timpul în interesul județului Bistrița-Năsăud și a cetățenilor, în sprijinul consiliilor locale, a primăriilor, a primarilor, a secretarilor de primării, și, cel mai important, să nu facă politică. Chiar dacă Guvernul Orban a repolitizat funcțiile de prefect, în urma consultării cu colegii mei din conducerea organizației județene a PSD Bistrița-Năsăud, vrem ca prin acest gest să le arătăm oamenilor că suntem interesați de viața lor, de rezolvarea problemelor lor și nu de a mai da o funcție cuiva din PSD. (…) În prezent, PSD este obligat să propună în funcții doar profesioniști de înaltă clasă. Aceasta este una dintre explicațiile pentru cadre domnișoara Mica Oprea a fost propusă pentru funcția de prefect. Nu cred că astăzi există în județul nostru un om cu expertiza, experiența de viață, integritatea și corectitudinea Micăi Oprea”, a explicat Emil Radu Moldovan.

Mica Oprea

Liderul PSD a mărturisit că prin această numire a supărat câțiva dintre colegii PSD, dar susține că această decizie a fost luată în interesul cetățenilor.

Liderul PSD a mai precizat că numirea Micăi Oprea pentru funcția de prefect urmează să fie făcută într-o ședință viitoare a Guvernului României.

De-a lungul timpului, Mica Oprea a deţinut mai multe funcţii de conducere în administraţie: subprefect, secretar general al municipiului Bistriţa și al județului Bistrița-Năsăud. În anul 2020, Mica Oprea s-a pensionat, dar la scurt timp a fost cooptată în echipa de consilieri ai primarului municipiului Bistrița, Ioan Turc.

În prezent, funcţia de prefect al judeţului Bistriţa-Năsăud este deţinută de liberalul Stelian Dolha, iar cea de subprefect este ocupată de liderul UDMR Bistrița-Năsăud, Decsei Atilla.

În altă ordine de idei, Emil Radu Moldovan a mai precizat că PSD Bistrița-Năsăud a făcut și o propunere pentru funcția de secretar de stat în Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, post pentru care a fost propusă Monica Săsărman.

”Nu a fost ideea mea, a fost propunerea unui coleg, dar Ministerul Dezvoltării este cel mai important minister pentru noi și pentru proiectele noastre. Primarii au o groază de lucrări, urmează implementarea Programului Național de Investiții Anghel Saligny. Aveam nevoie de un om care să știe administrație, care să știe legislație și care să fie foarte tenace. Monica le întrunește pe toate. Dacă o scoți pe ușă, ea intră pe geam, o scoți pe geam, intră pe horn și tot așa. Sunt convins că va avea un mandat de secretar bun”, a mai declarat Moldovan.

Monica Săsărman

Sursa citată a adăugat că propunerile au fost făcute, acceptate de PSD și au intrat pe circuit. ”Sper ca săptămâna viitoare să aibă loc numirile și cele două colege ale noastre să își preia funcțiile”, a completat liderul PSD Bistrița-Năsăud.

1388890cookie-checkȘeful PSD Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan: ”Oamenii au nevoie de un prefect care să facă administrație, nu politică”
2 notes
1402 views
bookmark icon

2 thoughts on “Șeful PSD Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan: ”Oamenii au nevoie de un prefect care să facă administrație, nu politică”

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.