Din Bistrita

Separatoarele de sens din plastic dispar de pe străzile din Bistrița. ”Dorim să venim cu sisteme de delimitare mai moderne”

 -  - 


Primăria Bistrița va ridica de pe străzile din oraș separatoarele de sens din plastic, a anunțat primarul municipiului, Ioan Turc, potrivit căruia acestea vor fi înlocuite în viitor cu sisteme mult mai moderne. 

Primarul Ioan Turc a făcut acest anunț în ședința din luna octombrie a Consiliului Local Bistrița, răspunzând unei solicitări a consilierului PSD Radu Elisei pe această temă.

Având în vedere că pe Calea Moldovei și pe alte străzi sunt separatoare de sens din plastic, vin cu o rugăminte din partea celor de la SMURD și de la Ambulanță. Ar fi bine să fie desființate acele separatoare de sens, mai ales cu ambuteiajele care sunt în momentul de față în oraș. Din cauza acestor separatoare de sens, se întâmplă ca echipajele să nu poată să treacă pe contrasens și rămân blocate în trafic până când se mișcă toată coloana de mașini. Până când se va găsi o soluție de fluidizare a traficului, propun să se elimine aceste separatoare de sens”, a spus consilierul PSD Radu Elisei.

Primarul a răspuns: ”E corect ceea ce ați observat pe Calea Moldovei. Vom ridica acele separatoare din plastic. Oricum aveam de gând să facem acest lucru peste tot pe unde ele există în acest moment. Dorim să venim cu alte sisteme de delimitare mai moderne, inclusiv cu corpuri care emit lumină”. 

În acest context, edilul Bistriței a mai menționat că toate trecerile pentru pietoni din Bistrița vor fi semnalizate suplimentar cu sisteme cu lumini intermitente. ”Am montat deja de probă un astfel de sistem la o trecere de pietoni de pe Bulevardul Republicii și am decis că vom extinde acest sistem. Vom începe cu trecerile pentru pietoni nesemaforizate, acestea fiind cele mai problematice. Vom face acest lucru forate repede”, a mai spus Ioan Turc.

324 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.