Seserman se DEZLĂNȚUIE, la adresa foștilor colegi! Citește un interviu care poate lăsa urme adânci, fix înainte de alegeri!

Alin Seserman se visa nominalizat din partea PNL-ului pentru o candidatură la Primăria Bistrița, dar într-un final a ales să candideze de unul singur pe o platformă proprie, pregătită din timp ca fiind planul B. De pe extremă, Seserman dă drumul la fumigene și cu câteva zile înainte de alegeri dă cu barda în cine-apucă! Citiți un interviu despre tensiunile care-i dau avânt unui primar aflat în picaj liber, care ar putea profita de micile conflicte.

 

Reporter: Cum vi s-a părut această campanie?

Seserman: Destul de civilizată. Am mai înlocuit afișele chiar și de cinci ori, dar în general bine.
Reporter: În linii mari, a fost liniște, dar au existat nereguli sesizate de unii combatanți!

Seserman: Am văzut că PNL a atacat PER-ul, pe domnul Bujor. Am văzut și eu mai multe nereguli dar sunt instituții care se ocupă de asta.

Reporter: Reclamații ați avut și dumneavoastră?

Seserman: Mi-au făcut și mie tot felul de reclamații legat de materiale, ziar etc. Tocmai ei care au început campania ilegal cu o lună înainte. Mai mult și-au postat pe facebook activitatea care au avut-o. Se lăudau că au fost prin fabrici, când de fapt trebuia să fie la serviciu.

poReporter: Cum au reacționat bistrițeni la propunerile lui Alin Seserman?

Seserman: Sunt mulți candidați, unii ultrapopuliști și oamenii au auzit tot felul de povești. A fost un ocean de promisiuni. Am văzut și un caz mai special. Liberalii au bătut recordurile în populism și neadevăruri, în plus au adunat toate propunerile celorlalți candidați, toate nemulțumirile oamenilor și au spus de dimineața până seara că le rezolvă pe toate. PP-DD a fost mic copil la promisiuni.

Reporter: De ce îi criticați pe foștii colegi… și mă refer aici la liberali?

Seserman: Mă tot atacă și le-am dat câteva răspunsuri.  Partidul s-a debarasat de oamenii serioși iar locul lor a fost luat de câțiva agresivi. Anton Constantin, Gavril Țermure, Alexandru Uiuiu, Dan Molnar, Valer Bindea, nu mai candidează la nimic. Au rămas Oltean, Dolha și ceva prelungiri de-a lor să distrugă complet partidul. Vor reuși!

Reporter: Dolha vă reproșează un eventual eșec d-voastră și tututror celorlalți, deoarece NU ați susținut un proiect comun, o victorie comună!

Seserman: În primul rând eu am alt electorat. Dolha nici acum nu a înțeles că cine mă votează pe mine nu-l votează pe el. El e un ultra-populist și un iresponsabil vesel în tot ce spune. Pe mine mă votează oameni care înțeleg comunitatea bistrițeană. În plus el n-are nici un procent. Ce îi dă PNL-ul atâta are. În sondajul de anul trecut i-am arătat că are minus 7. Adică 1% au încredere în el și 8% nu au deloc!

oppReporter: Ați mers din casă în casă, la biserică?

Seserman: N-am colindat bisericile. Eu merg duminica la biserica de la Coroana cum e denumită popular. Merg acolo de mulți ani. Nu-mi place demagogia și populismul și mi se pare indecent să fugi de la o biserică la alta și pe la toate cultele.

Reporter: Sunteți și pe buletinele de vot ale consiliului local?

Seserman: Da. Așa este. Sunt un om realist, poate câștig primăria Bistrița, poate nu. Dacă nu voi fi primar și oamenii mă vor vota pentru consiliu local, voi fi consilier local. Vom vedea.

Reporter: Ce reprezentare credeți că vom avea în Consiliul Local?

Seserman: În niciun caz PSD nu va avea majoritate. Nici nu ajută pe nimeni ca cineva să aibă majoritate. Sper că și partidele mici vor fi reprezentate. PNL-PSD a făcut mult rău orașului și nu merită ca tot ei să decidă în consiliu. Cu împrumutul, cu centura, cu banii pentru veselie în loc să se investească în modernizarea străzilor, grădinițe și în alte lucruri importante pentru bistrițeni.

Reporter: Ce alianțe credeți că se vor face?

Seserman: Se va reface USL-ul. USL-ul funcționează aici din 2008. În 2012 candidații lor la Cj și Primăria Bistrița au fost Radu Moldovan și Ovidiu Crețu. Caz unic în Transilvania. Și se mai autointitulează de dreapta. Să fim serioși. În 2008 și 2012, PNL s-a vândut PSD-ului pentru un post de viceprimar și încă câteva firimituri.

Reporter: Ați fost dat deoparte din PNL sau v-ați îndepărtat de unul singur?

Seserman: Nu mai era soluție. N-au respectat nimic, nici o regulă. Ei au stabilit regulile și ei le-au încălcat pe toate în mod cinic.

Reporter: Spuneți că erați de departe candidatul-favorit… conform sondajelor interne. Ce procent aveați?

Seserman: Aveam cel puțin 8% peste orice candidat al PNL.

reReporter: aveți vreo înțelegere cu Crețu, omul care teoretic are numai de câștigat din dezbinarea voastră?

Seserman: Exclus. Eu fac opoziție PSD-ului din 1990. Dolha și PNL-UL de rit vechi e aliatul lor tradițional. Ei l-au făcut primar pe Crețu în 2008 și 2012. Și se străduiesc și în 2016.

Reporter: Cine e principalul vinovat pentru situația actuală din alegeri, cu așa puzderie de candidați, mai ales că un vot din primul tur îl avantajează pe Crețu?

Seserman: Oltean cu Dolha sunt principalii vinovați! Oltean l-a trimis să candideze deși știa că are zero șanse și el pentru că a executat. Știa că abia s-a mutat aici, iar una e să fii consilier de comună și alta e să fii primar de oraș mare. Candidatura lui e ridicolă!

Reporter: Despre candidatura lui Vasile Moldovan, un alt coleg de partid, ce ne puteți spune?

Seserman: Vasile Moldovan e la a șasea candidatură. Ne sfidează puțin inteligența. În plus de patru ani e pensionar!

Reporter: Cum o să reușiți ca independent să duceți la capăt proiectele?

Seserman: Voi aduna consiliul, parlamentarii, reprezentanții CJ BN și îi voi întreba dacă mă susțin să pun la punct școlile, străzile, piața agroalimentară. Dacă mă susțin în promovarea sportului și a sănătății. Nu cred că voi avea opoziție. Poate în ceea ce privește amenajarea malurilor râului unde PSD-ul și PNL-ul prin Ovidiu Crețu și Dolha s-au opus. Ei au susținut referendumul și toată povestea cu centura și Wonderland-ul.

Reporter: de ce să pună lumea ștampila pe Seserman? Ce vă recomandă?

Seserman: Am un proiect de oraș articulat și realist. O alternativă clară la actuala administrație. În 16 ani am învățat tot ce se poate învăța despre administrația orașului. Voi fii un primar creator de resurse nu numai administrator de bani.

Reporter: care e primul lucru pe care îl veti face dacă veți ieși primar?

Seserman: Voi deschide primăria către cetățeni. Bistrițenii vor avea în mine un partener din prima zi de mandat. Voi prezenta din timp posibilitățile noastre, proiectele viitoare în baza unei planificări urbane pentru ca fiecare bistrițean să știe atunci când își cumpără casă, teren, ce se va întâmpla acolo pe o perioadă medie de timp. Voi face totul transparent, iar toate proiectele propuse le voi dezbate în prealabil.

Reporter: veți candida la parlamentarele din tomnă, dacă NU veți ieși primar?

Seserman: Nu m-am gândit la asta!

 

Atacul-kamikaze la adresa foștilor colegi îl poate costa scump pe Alin Seserman, omul care a ales să tragă rafale de mitralieră pe partea dreaptă a eșichierului politic și astfel și să-i dea curaj lui Ovidiu Crețu, primarul disperat să prindă și al III-lea mandat!
Comentarii

  • Dl Gavrilă programul lui Seserman nu seamănă cu al PNL. Programul PNL este realizat de Seserman. Nu dezinformați. Seserman nu a pactizat cu PSD ca și PNL. E diferit.

  • Seserman e tanar,ambitios dar s-a incurcat in itele de dute-vino de la un partid la altul ,pentru ca in final sa mearga independent.Sunt de aceeasi parere cu Bau-Bau,tanarul Simionca e intre oameni,nu e politician si trebuie sa dam sanse tinerilor sa vina cu o viziune noua pentru orasul asta.

  • Are dreptate Alin,totusi eu votez cu celalalt tanar,Simionca.Macar asta e pe banii lui si nu a mai facut politica,il vad toata ziua prin oras discutand cu oamenii.

  • Gavrila Bogdan

    Alin ! Este rusinos , sa spui ca : “Dolha și PNL-UL de rit vechi e aliatul lor tradițional , Ei l-au făcut primar pe Crețu în 2008 și 2012. Și se străduiesc și în 2016.”.Cel mai proababil ai pierdut notiunea spatiu/timp in care te afli .Fi sigur ca nu se straduieste nimeni din actualul PNL pentru a-l ajuta pe Cretu .

    Articolul este bun , programul tau seamana cu ce isi propune PNL , mai ales pe partea de tineret , dar aluziile PNL – PSD nu fac decat sa te denigreze ca si om .Nu iti sta in caracter dezinformarea publica .

  • Cu adevarat Seserman este un om de caracter, foarte bun politician. Imi place foarte mult ca nu este populist si ca propune lucruri bine cantarite.
Caricatură

Ziar de Bistrita