Sesiune specială la concursul de directori de şcoli pentru candidaţii care nu se pot prezenta din cauza infectării/carantinei

 -  -  975


Candidaţii care nu se vor putea prezenta pe 15 octombrie la proba scrisă a concursului pentru ocuparea funcţiilor de director şi director adjunct din unităţile de învăţământ preuniversitar de stat din cauza infectării cu SARS-CoV-2 sau din cauza carantinării vor putea participa la o sesiunea specială, a anunţat Ministerul Educaţiei.

Sesiunea specială a probei scrise va avea loc pe 28 octombrie.

“Având în vedere identificarea unor situaţii de îmbolnăviri cu COVID-19 în rândul candidaţilor, Ministerul Educaţiei va organiza joi, 28 octombrie 2021, o sesiune specială a probei scrise la care vor avea acces doar candidaţii care transmit comisiei judeţene până joi, 14 octombrie 2021, ora 16:30, o solicitare însoţită de raportul medical/ decizia de carantinare, eliberate de DSP, prin care aceştia sunt plasaţi în izolare/ carantină ca urmare a contractării virusului SARS-CoV-2 sau al contactului direct cu o persoană infectată. În cazul în care documentul de mai sus nu poate fi eliberat până la data şi ora precizate, acesta va fi transmis în intervalul 15 – 25 octombrie, prezentarea sa constituind condiţie obligatorie de participare la sesiunea specială”, se arată într-un comunicat al Ministerului Educației.

Reamintim că vineri, începând cu ora 10:00, se va derula proba scrisă din cadrul concursului pentru ocuparea funcţiilor de director şi director adjunct din unităţile de învăţământ preuniversitar de stat.

Accesul candidaţilor în săli va fi permis în intervalul orar 9:00 – 9:30.

La nivelul județului Bistrița-Năsăud, centrul special pentru organizarea, desfășurarea și evaluarea probei scrise din cadrul concursului este Colegiul Tehnic ”Infoel” Bistrița.

În structura probei scrise, circa 60% dintre itemi vor viza capacităţile cognitive şi de leadership, circa 20% competenţele de management, iar restul vizează reglementările legale din bibliografia de concurs.

0 notes
100 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *