Sesizări: Mămicile din Bistrița vor locuri de joacă moderne, nu tobogane de tablă și parcuri cu noroi!

Grupul Mămicilor Bistrițene se revoltă împotriva administrație actuale. Pe pagina de facebook, apar solicitări referitoare la locurile de joacă destinate copiilor.

Primăria Bistrița a început mai multe lucrări de re-amenajare, însă au abandonat șantierele și locurile de joacă NU mai pot fi folosite.

La sfârșitul anului 2015, în mai multe locații s-a turnat un strat de balast care asigură suportul pentru stratul-final, de cauciuc. Această ultimă operațiune întârzie să apară, lucru care provoacă indignarea mămicilor.

De asemenea, locurile de joacă cu iarbă sunt prost-întreținute și inpracticabile în această perioadă. În plus, aparatele sunt periculoase și inadecvate. Tocmai din aceste motive, pe pagina de sesizări www.domnuleprimar.ro, o reprezentantă a comunității ia atitudine și solicită măsuri urgente.

 

Bună ziua,

Comunitatea mămicilor din Bistrița, alcatuită din aprox 3.000 persoane vă solicită renovarea locului de joacă din Parcul Mare în cel mai scurt timp. Avand în vedere numărul mare de copii care doresc să-și petreacă timpul în acest parc, considerăm că codițiile oferite sunt jalnice.

Vă transmit mai jos una dintre părerile reprezentative: ¨Iesim în parc cu copiii, în parcul mare, și se dau pe un tobogan din fier și tablă, se cațără pe niște bare de metal și se scutură în niște chestii ce vor a fi leagăne sau ceva jocuri, iar în leagănele propriu zise, dacă ai ghinion să fi plouat înainte cu o zi nu poți pune copilul că e prea mare noroiul!


Nu doar în parc, ci peste tot în oras, între blocuri, vrem să fie amenajate spații de joacă pt copii, și nu din metal și tabla, ci din plastic, și nu cu iarbă și pământ pe jos, ci cu materiale special făcute pt aceste spații de joacă, mai exact granule de cauciuc, să știm copiii în siguranță!

Sunt convinsa că se poate!¨ Va rog să ne spuneți dacă aveți în plan o astfel de acțiune și dacă da, când s-ar putea pune în practică? Atașez de asemenea și poze cum arată în acest moment și propunerea noastră cum ar trebui să arate.

Mulțumesc! 

 

z12 z11 400

 

 

 

 

 

 

 

Direcția de Servicii Publice întreține periodic locurile de joacă, prin reparații sau revopsiri ae aparatelor de joacă. Deși pe alocuri s-au montat covoare de cauciuc, modenizările se întinde pe perioadă îndelungată, iar șantierele sunt părăsite luni întregi. La acest capitol NU există pragmatism, viziune și nici comunicare între părinți și administrație.

 

2 comments

  1. ar fi cazul sa faca si ceva cu cap caci toate spatilesunt in soare de nu poti sa stai cu copiii cosuri de gunoi…… banci la umbra …..vecetri publice pentru copiii……partile defecte ……. doar cuie si surube iesite inafara ,si se lauda cu parcuri scumpe dar gandite foarte prost!!!!!!!!!!!!!

  2. In NEWARLAND cu voi !