Set de măsuri pentru societățile comerciale din Bistrița-Năsăud. Amenzi de până la 25.000 de lei pentru cine nu respectă regulile

 -  -  8


Având în vedere evoluția amenințării create de infecția cu coronavirus, Direcția de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud recomandă societăților comerciale să respecte în regim de urgență un set de măsuri unitare pentru limitarea răspândirii virusului. 

Măsurile presupun:

  • Afișarea în locuri vizibile a materialelor privind măsurile de prevenire.
  • Existența în fiecare unitate a dozatoarelor cu produse biocide pentru dezinfecția mâinilor populației și indicarea acestor locuri.
  • Asigurarea produselor biocide pentru dezinfecția mâinilor lucrătorilor.
  • Asigurarea echipamentului de protecție (mănuși și măști) pentru personalul care deservește unitățile.
  • Asigurarea de produse biocide pentru dezinfecția suprafețelor, a cărucioarelor și coșurilor de transfer produse.
  • Asigurarea de materiale de curățenie și igienă la grupurile sanitare, precum și supravegherea ca acestea să fie în cantități suficiente.
  • Măsuri de distanțare socială, limitarea contactului dintre persoane.
  • Măsuri pentru evitarea formării de aglomerări de persoane în spațiile închise.
  • Consemnarea operațiunilor de curățenie și dezinfecție în grafice de monitorizare.
  • Aerisirea spațiilor.

Dacă până în acest moment reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud au desfășurat activități preponderent informative și preventive la societăți comerciale cu un aflux mare de clienți, în următoarea perioadă controalele se vor intensifica, putând fi aplicate amenzi.

În cazul nerespectării recomandărilor, se sancționează societatea în cauză cu amendă de la 10.000 la 25.000 lei, conform articolului 4, litera b) din Hotărârea nr. 857/2011 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele din domeniul sănătății publice (“neîndeplinirea măsurilor, recomandărilor și a termenelor stabilite de către persoanele împuternicite din cadrul autorității de sănătate publică teritorială).

Materiale informative oficiale privind măsurile de prevenire a răspândirii infecției cu virusul Covid-19, pot fi descărcate de pe site-ul Instituției Prefectului Bistrița-Năsăud.

Autoritățile fac apel la înțelegere și atitudine responsabilă, atât din partea reprezentaților societăților comerciale, cât și a cetățenilor, în vederea limitării efectelor negative generate de actualul context.

8 recommended
0 notes
676 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *