Sfârșit de săptămână plin de sancțiuni pe linie rutieră. 18 șoferi au rămas pietoni

 -  -  14727 

În acest sfârșit de săptămână, polițiștii cu atribuții pe linie rutieră au acționat pentru prevenirea și combaterea accidentelor rutiere, în tot județul.

Astfel, în perioada 7-9 iunie, ca urmare a neregulilor constatate în trafic, polițiștii au aplicat 357 de sancțiuni contravenționale pentru abateri la legislația privind circulația pe drumurile publice, în valoare de peste 94.000 de lei.

Totodată, ca urmare a celor constatate, au fost reținute 18 permise de conducere și retrase 8 certificate de înmatriculare.

De asemenea, în cadrul acțiunilor desfășurate pe raza județului, polițiștii au constatat mai multe infracțiuni la regimul rutier. Un astfel de caz a fost depistat la data de 9 iunie, în cadrul acțiunilor desfășurate de polițiștii Biroului Rutier. Aceștia l-au depistat în trafic, în timp ce conducea un autoturism, pe un bărbat de 43 ani, din Bistrița. Fiind oprit pentru control, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, iar rezultatul a fost de aproape 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorului auto i-au fost recoltate mostre biologice de sânge care vor stabili cu exactitate alcoolemia. Polițiștii au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

14 bookmark
0 notes
452 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.