Și secția de pe Ghinzii a Spitalului Județean de Urgență Bistrița intră în reabilitare. Unde vor fi mutați pacienții din acest complex

 -  -  967

Pacienții internați în secția externă a Spitalului Județean de Urgență Bistrița de pe strada Ghinzii vor fi mutați într-o altă locație, imobilele din acest complex urmând să intre într-un amplu proces de reabilitare și modernizare, a anunțat managerul unității medicale, Gabriel Lazany.

În acest moment, în secția de pe strada Ghinzii sunt internați pacienții cu afecțiuni oncologice, care au fost mutați aici din secția de pe strada Alba Iulia, secție care, de asemenea, se află în proces de reabilitare.

La sfârșitul acestei săptămâni sau la începutul săptămânii următoare o să predăm amplasamentul de pe Ghinzii constructorului. Deci vom muta secția de Oncologie la Hotelul Krone, hotel pe care, deocamdată, Spitalul Județean de Urgență l-a închiriat pentru a putea fi utilizat pe perioada lucrărilor de reabilitare. (…) Noi acum facem niște amenajări necesare, specifice pentru ceea ce avem nevoie – rețeaua de calculatoare, tot ce e nevoie. Când terminăm, probabil într-o săptămână, ne vom muta”, a declarat Gabriel Lazany într-o emisiune de la postul local de televiziune AS-TV.

Investiția în modernizarea secției de pe strada Ghinzii se ridică la 3,2 milioane de lei (aproximativ 630.000 de euro), bani care provin din fonduri europene. Potrivit proiectului, vor fi efectuate lucrări de consolidare, reparare și restaurare a elementelor de structură ale clădirilor. De asemenea, fațadele și interiorul clădirilor vor fi reabilitate integral, se vor schimba instalațiile electrice, sanitare și termice, iar tâmplăria interioară va fi înlocuită. Lucrările vor fi executate de asocierea dintre Inst Nistor SRL – lider de asociere și Kes Business.

De asemenea, Gabriel Lazany a completat că avansează și lucrările la complexul spitalicesc de pe strada Alba Iulia, lucrări începute în vara acestui an.

0 notes
92 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *