Președintele interimar Sighiartău bagă fitile către Ioan Oltean: “faptul că sunt mai mulți candidați arată că există într-adevăr democrație în PNL, după îndelungă vreme!”

Robert Sighiartău susține că apreciază concurența și lupta de idei din interiorul partidului. Criticat de Ioan Oltean pentru rezultatul din alegerile parlamentare, Sighiartău consideră alegerile viitoare a fi deschise oricărui rezultat, ceea ce arată că partidul a scăpat de vechile metehne prin care exista candidat- unic la funcția de președinte.

“Din punctul meu de vedere faptul că există mai mulți candidați arată că în PNL există într-adevăr democrație, după îndelungă vreme. Este un lucru foarte bun, mai ales că e o dispută care se poartă civilizat. NU mă deranjează concurența și NU o văd ca o luptă internă. Va fi o luptă de idei și face bine partidului deoarece PNL are nevoie de mai mulți lideri NU numai de unul. “a declarat Robert Sighiartău.

Robert Sighiartău a fost ales președinte INTERIMAR al PNL vara trecută, la doar 2 voturi diferență de Ioan Turc, fapt care i-a asigurat primul loc pe liste și ulterior un mandat de deputat în Parlamentul României. Sihiartău și-a anunțat candidatura pentru șefia Organizației Județene și se poziționează împotriva taberei lui Ioan Oltean, cel care l-a promovat în primă instanță. Pentru șefia PNL mai candidează Vasile Silași (favoritul lui Ioan Oltean) și consilierul județean Ovidiu Florean.

Perioada de depunere a candidaturilor este 1 -17 aprilie, iar alegerile vor avea loc în 22 aprilie, la Casa de Cultură din Bistrița.Caricatură

Ziar de Bistrita