Silviu Rus (PER Bistrița-Năsăud): “Românii sunt dornici să recicleze, dar nu au mijloacele necesare pentru a face asta”

 -  -  121043


Aceasta ar fi cea mai mare problemă, în legătură cu procesul de reciclare – consideră ecologistul Silviu Rus. Acesta subliniază că administrațiile locale și județene ar trebui să înțeleagă că este o prioritate pentru bistrițeni: 

Conform unui studiu al Reveal Marketing Research, 74% dintre români sunt dornici să recicleze. Însă 35% dintre ei nu au mijloacele necesare pentru a face asta – avertizează Silviu Rus, președintele PER Bistrița-Năsăud.

Acesta a explicat, într-o postare pe pagina sa de socializare, că – mai mult de atât, 43% dintre noi suntem dispuși să ne schimbăm obișnuința de cumpărare spre produse ambalate în materiale reciclate.

Absența centrelor de depozitare din vecinătatea locuințelor reprezintă cea mai mare problemă în tot acest proces.

Acest studiu arată clar că populația își dorește un mediu mai curat și este dispusă să facă eforturi în sensul acesta”, remarcă Silviu Rus.

Administrațiile locale și județene trebuie să prioritizeze investițiile în tot ceea ce înseamnă procesul de reciclare, susține ecologistul.

Faini românii! Trebuie doar ajutați!”, concluzionează ecologistul Silviu Rus.

12 notes
168 views
bookmark icon

4 thoughts on “Silviu Rus (PER Bistrița-Năsăud): “Românii sunt dornici să recicleze, dar nu au mijloacele necesare pentru a face asta”

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *