Ultimele noutati

Centrele de copii și juniori, doar la faza de poveste. 4 MILIOANE de lei merg doar către echipa mare! Pașca dă din casă: “există o sincopă în ceea ce înseamnă copiii și juniorii!”

CSM Bistrița primește 4 MILIOANE de lei din partea Primăriei Bistrița și a Consiliului Județean. La această sumă se adaugă finanțările din surse private. Pentru turul de campionat CSM Bistrița are asigurate 2 milioane de lei, urmând ca în retur să primească încă 2 milioane de lei.

Proiectul lui Horațiu Pașca presupune realizarea unei echipe de handbal, prin promovarea jucătoarelor din pepiniera proprie. Această rețetă ar însemna ca jucătoare locale să facă parte din echipa mare.

Sincope de colaborare între Liceul Sportiv și echipa mare a CSM Bistrița!

Cei 4 milioane de lei din fonduri publice vor merge exclusiv către echipa mare și implică unele cheltuieli cu salarizarea staff-ului, a jucătoarelor, sume de transferuri etc.

Din punct de vedere legal, echipele de juniori ale Liceului Sportiv sunt manageriate de antrenorii liceului și deocamdată CSM Bistrița NU are propria pepinieră. Ceea ce implică o colaborare între staff-ul lui Horațiu Pașca și profesorii de la LPS.
Horațiu Pașca a rămas rezervat în a face declarații, dar a dat de înțeles că există unele probleme între staff-ul CSM Bistrița și antrenorii LPS

“Ar fi bine să dezvoltă sectorul de copii și juniori . Există o sincopă în ceea ce înseamnă copiii și juniorii. Am preferat să NU aducem din alte părți, avem o echipă de juniori IV care deja e formată, obiectivul e de a crește, dar e nevoie de timp din punctul meu de vedere.” – a declarat Pașca.

Reporter: – Banii vor merge către CSM Bistrița sau și către juniori, către echipele de juniori?

” Cred că vor merge exact în condițiile legii. Nu știm câtă cale legală are Primăria Bistrița sau Consiliul Județean de a încerca să investească în Liceul Sportiv, pentru că structura de copii și juniori este făcută pe structura Liceelor Sportive. Acolo, Liceul Sportiv are management propriu. Proiectul de dezvoltare, care nu trebuie neapărat să-mi aparțină mie însă l-am făcut într-o oarecare măsură, și am schițat un proiect de dezvoltare, pe care Liceul Sportiv l-a îmbrățișat. Eu cred că fiecare dintre noi ar trebui să punem un pic mână de la mână și să încercăm să dezvoltăm sectoare, fără să așteptăm neapărat de la unii sau de la alții să facă tot. cu siguranță că întâi trebuie să ne îndreptăm către partea de copii și juniori.. vis-a-vis de susținerea financiară cred că toată va veni către CSM Bistrița. Și CSM Bistrița cu siguranță va face ca și anul trecut, în condițiile în care junioarelor de la LPS când li s-a permis junioarele au jucat cu un echipament nou-nouț, de același brand cu al nostru, pe care l-am făcu cadou cu cea mai are plăcere, pe fetele de la Liceul Sportiv, anul trecut am încercat să le ajut cât s-a putut, am fost cât se poate de aproape de ele, cu siguranță că vom sta aproape și de sectorul de juniori. ” a declarat Horațiu Pașca.

 

Citiți și: 

 q1Din bani publici, Primăria Bistrița dă 1 milion de lei la handbal! Crețu a stat închis în birou și NU a participat la conferința de presă! Viceprimarii și consilierii locali au ieșit la poza de grup! TOTAL buget promis pentru CSM Bistrița, de la Primărie + CJ: 4 MILIOANE de lei!
Caricatură

Ziar de Bistrita