Sindicaliștii din sănătate au declanșat greva japoneză. Ce se întâmplă la SJU Bistrița

 -  -  1063


Sindicatele din sănătate au declanșat miercuri greva japoneză, o formă de protest care nu presupune întreruperea activităţii. Și personalul medical de la Spitalul Județean de Urgență Bistrița s-a alăturat acestei forme de protest, potrivit managerului unității medicale, Gabriel Lazany.

”Am primit două adrese din partea celor două sindicate din Spitalul Județean de Urgență Bistrița – Federația Sanitas și Solidaritatea Sanitară – prin care suntem notificați că, începând din 7 octombrie, personalul membru de sindicat va intra în grevă japoneză, un semn de protest care nu va afecta activitatea”, a declarat Gabriel Lazany într-un interviu acordat PROBN TV.

Sursa citată completează că sindicaliștii au o listă întreagă de revendicări, cele mai multe dintre acestea fiind legate de sporurile salariale.

Printre revendicările sindicaliștilor se regăsesc sporurile care au fost date prin lege, dar nu au mai fost acordate, sporurile din Legea 56, am văzut că mai cer calcularea sporurilor la salariul de bază, mai ales pentru medicii care fac gărzi, care primesc sporurile raportate la salariul dinainte de majorare, nu la actualul salariu. Sunt tot felul de revendicări. Din punctul meu de vedere sunt revendicări care se încadrează în cadrul legal, deci sunt justificate pe de o parte. Dacă le-ai promis, atunci dă-le! Nu trebuiau promise probabil multe dintre ele. Cel puțin de când a început epidemia, s-au acordat foarte multe sporuri, spor de epidemie, acel bonus de 2.500 de lei, apoi pe Legea 56 s-au dat alte sporuri. Mie mi se par niște aiureli, niște aberații pentru sistemul de sănătate. Eu nu le-aș fi dat. Sunt perfect de acord să dai acel spor de epidemie și ai terminat, gata, nu le mai dai și alt spor. La modul acesta, probabil că bugetul de stat ajunge pe minus mare”, a mai adăugat Lazany.

Întrebat dacă există posibilitatea de a se intra în grevă generală și de a fi blocată activitatea, Gabriel Lazany a afirmat că nu crede că se va ajunge acolo.

Sub nicio formă nu cred că se va pune problema intrării în grevă generală, dar cred că sindicatele, acum, cred că fac presiuni că urmează niște alegeri parlamentare și profită de situația aceasta”, a completat managerul SJU Bistrița.

La SJU Bistrița, din totalul celor 1.458 de angajați, 330 sunt afiliați Federației Sanitas și alți 300 Federației Solidaritatea Sanitară.

FOTO: Facebook – Federația Sanitas din România

MUNCIM DECENT – PROTESTĂM DECENT – RASPLĂTIȚI-NE DECENȚA CU O MINIMĂ BUNĂ-CUVIINȚĂ: ACORDAREA DREPTURILOR NOASTRE…

Publicată de Federatia Sanitas din Romania pe Marţi, 6 octombrie 2020

7 oct. – Greva Japoneza. Membrii Sanitas au început protestul !

Publicată de Federatia Sanitas din Romania pe Miercuri, 7 octombrie 2020
0 notes
188 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *