De Sărbători, Sîngeorzul a rămas fără apă potabilă! Prefectul Dolha atacă bastionul Aquabis, unde Radu Moldovan e șef (direct) și frate-so, Macarie-i adjunct! Prefectul NU zice rău de PSD-iști da’ zice cu juma’ de gură c-acolo-s 5 directori incompetenți!

Stelian Dolha a expus problema de pe Sîngeorz-Băi, stațiune rămasă parțial, fără apă potabilă. Locuitorii sunt alimentați de cisternele pompierilor sau de mașinile trimise de Aquabis. Situația e delicată pentru 300 de familii, care în pragul Sărbătorilor de iarnă nu au acces la apă potabilă. Probleme ar fi legate de o pompă care s-a stricat și care ar trebui înlocuită.

SC „AQUABIS” SA Bistriţa-Năsăud, este o societate de importanță judeţeană sub autoritatea Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud .

Stelian Dolha a susținut o conferință de presă în care i-a atacat pe directorii de la Aquabis care NU s-ar fi implicat suficient pentru rezolvarea situației.

„Oamenii sunt fără apă înainte de Sărbătorile de Crăciun…Cert e că eu mă așteptam să găsesc acolo toți cei 5 directori mari și lați de la Aquabis Singurul care era acolo în cizme și lucra era Șandru. Atât! Situația s-a rezolvat pe moment, după care una din pompe s-a defectat!” – a spus prefectul Dolha.

 

Dolha face un ATAC la cei 5 directori ai Aquabis! Ioan Șandru era singurul cu lopata, în tranșee!

„Toată perioada asta am încercat să suplimentăm.. dar eu vă întreb așa: instituția asta care are 5 directori, departamente locale etc NU a reușit să rezolve situația de la Sîngeorz Băi? E inadmisibil. Consiliul Județean are 83% din capitalul social al Aquabis. Eu nu mă refer la frumoasele de la ADI Apă-Canal, ci la conducerea ADI Apă- Canal care trebuia să fie acolo în tranșee. Ori acolo era unul cu lopata și încă vreo 8 care se uitau de pe margine ori. Cam asta era imaginea Aquabis, astăzi! Eu mă întreb ce se întâmplă cu instituția asta dacă pleacă domnul Șandru?

„Unde sunt directori ăștia? Cum pot să-și ia salariile, în condițiile în care de 2 săptămâni, alea 300 de familii NU au apă! Mai mult, avem o tabără de copii pe varianta Bisericii Ortodoxe, de vreo 70 de copii care sunt veniți de o zi au două. Și o să vină pe data de 3 sau 4, încă 70 de copii! Ei, gândiți-vă că-i lăsăm fără apă pe 140 de copii care vin în tabăra respectivă! Cred că o să mă sune Înaltul!” – a completat Stelian Dolha.

stelian dolha

UPDATE: Traian Ogâgău anunță că s-a dat drumul la apă!

Vom avea apă în câteva ore 
Sper să nu apară alte surprize!
LA MULȚI ANI!

 a transmis Primarul Traian Ogâgău, pe facebook!

Scurt istoric: pe contractul 6 licitația a fost reluată și s-a organizat o nouă licitație în acest sens! Sumele estimate au fost cam tot pe-acolo: 10 milioane de euro, cu tot cu TVA!

Județul Bistrița-Năsăud încă NU a încheiat prima parte a implementării master-planului privind „Extinderea şi modernizarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Bistriţa-Năsăud”. Probleme majore au fost pe tronsonul Sîngeorz-Băi, unde s-a reluat licitația și s-au desemnat un noi contractori care vor efectua lucrările de reabilitare şi extindere reţele de distribuţie a apei şi canalizare în localităţile Năsăud, Salva, Sângeorz-Băi şi Maieru.

Cartel-Bau a dat în judecată Aquabis-ul datorită rezilierii contractului, după ce numai 12% din lucrări au fost finalizate. După reziliere, s-a reluat licitația la o valoare estimată la 10 milioane de euro și lucrarea a fost împărțită pe 3 loturi (dintre care  2 loturi s-au adjudecat până acum).

Contractul de lucrări nr. 6 fusese inițial câștigat la licitație, cu o valoare de 37,2 milioane lei, de asocierea SC Cartel Bau SA – SC General Construct SA, dar a fost reziliat deoarece constructrul a intrat în incapacitate. În luna martie 2017, s-a semnat un nou contract de finanțare a CT 6 Sîngeorz-Băi: durata de implementare a proiectului este de 53 de luni. Valoarea totală a acestuia este de 55.020.551 lei, din care finanţarea nerambursabilă este de 41.112.485 lei, respectiv 88,74% din valoarea eligibilă aprobată.

lot 1: Sîngeorz- Maieru. Contract  de 4 MILIOANE de euro, câștigat de ARL CLuj  (16.575.000 lei )

lot 2:  Reabilitare conductă de aducțiune Rebrișoara-Năsăud și reabilitare sistem de alimentare cu apă Năsăud Câștigătorul licitației: S.C INDEMÂNAREA S.R.L
Valoarea contractului: 6.5 milioane lei (fără TVA) (1.4 milioane euro)

lot 3: Rețea de canalizare în Salva, extindere și reabilitare sistem de alimentare cu apă în Telciu – valoare: 10,6 milioane lei (2,3 milioane euro). Castigator: SC ARL Cluj.

Cel mai mare proiect încă neimplementat în epoca radu Moldovan: master-planul de apă-canal etapa a II-a, proiect estimat la 230 de MILIOANE de euro și care trebuia să fie implementat din 2016! Co-finanțarea acestui proiect ar reprezenta 23 de MILIOANE de euro, fază în care NU s-ar exclude un împrumut!

Master-planul de apă canal (etapa a 2-a) este cel mai mare proiect ne-implementat, deși PSD-ul avea toate pârghiile posibile pentru demararea acestui proiect, care prevede extinderea rețelelor de apă-canal în mediul rural. În cele 2 mandate, Radu Moldovan NU a reușit să demareze acest proiect de impact pentru județ iar la această oră nici măcar licitațiile NU au demarat.

 

Citiți și:

 

Radu Moldovan se FOFILEAZĂ ca o fată mare și zice că NU și-a băgat nasul pentru angajarea lui frate-so la șefia Aquabis! Din comisia de BLAT-concurs au făcut parte: șefa de cabinet a lui Radu Moldovan, Parasca, tovarășul său de la Finanțe și Timoce, „săgeata” PSD-istă de la filiala pro-Romania! Păi, cum să NU ia Macarie 91.66 de puncte din 100 posibile?