Sistemul de iluminat public de pe mai multe străzi din Bistrița, modernizat cu ajutorul fondurilor europene

 -  -  1158


Sistemul de iluminat public de pe mai multe străzi din municipiul Bistrița va fi modernizat și chiar extins, printr-un proiect finanțat cu ajutorul fondurilor europene. Investiția se ridică la aproximativ 4 milioane de euro, lucrările fiind deja demarate.

S-au demarat lucrările pentru încă un proiect finanțat pe fonduri europene, atras de Primăria Bistrița – Modernizarea, reabilitarea și extinderea sistemului de iluminat public în Municipiul Bistrița și localitățile componene”, au anunțat reprezentanții Primăriei Bistrița.

În acest proiect sunt cuprinse zeci de străzi din Bistrița. Lungimea rețelei ce va fi extinsă este de 21,28 km și, pentru a moderniza actuala rețea de iluminat public, pe străzile cuprinse în proiect vor fi amplasați circa 600 de stâlpi noi. Întreaga rețea nouă de iluminat public va fi îngropată, cablurile aeriene fiind astfel eliminate. De asemenea, aparatele de iluminat public existente, cu consum mare de energie, vor fi înlocuite cu aparate de tip led.

Lucrările pentru acest proiect au început deja, în prezent intervenindu-se pe Bulevardul Republicii din Bistrița. Pe această arteră s-a prevăzut atât iluminarea trotuarelor, cât și a părții carosabile.

Valoarea totală a proiectului este de peste 4 milioane de euro, iar obiectivul principal al acestuia este de a reduce costurile cu iluminatul public. Se estimează că, în urma modernizării sistemului de iluminat, se va face o economie de 43,28%, costurile fiind astfel reduse semnificativ.

Potrivit primarului Ovidiu Crețu, municipalitatea plătește anual circa jumătate de milion de euro pentru asigurarea iluminatului public în oraș și localitățile componente.

0 notes
283 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *