Sistemul de iluminat public de pe mai multe străzi din Bistrița va fi modernizat. Anual, municipalitatea plătește aproape jumătate de milion de euro pentru asigurarea iluminatului public

 -  -  11726


Primarul municipiului Bistrița, Ovidiu Teodor Crețu, a vorbit  despre un proiect care prevede modernizarea iluminatului public de pe mai multe străzi din oraș, proiect în valoare de 18,2 milioane de lei pentru care administrația locală a obținut finanțare europeană.

După ce acest proiect va fi implementat, Primăria Bistrița estimează că vor scădea și costurile privind iluminatul public, care anual ajung la suma de aproximativ jumătate de milion de euro, asta pentru că aparatele de iluminat public existente, cu consum mare de energie, vor fi înlocuite cu aparate de tip led, scopul final al proiectului fiind reducerea consumului de energie.

Este vorba despre un proiect de 18,2 milioane lei prin care se va face reabilitarea și modernizarea iluminatului public în municipiul Bistrița, pe mai multe străzi şi în două parcări (cea din spatele blocului Dallas şi Mihai Eminescu). 1.139 de corpuri de iluminat vor fi înlocuite cu corpuri cu LED, vor fi montate în plus pe rețele existente alte 310 corpuri de iluminat. Vom avea extinderi de reţele de 21,28 km cu 745 de corpuri de iluminat, deci în total 2.100 de corpuri de iluminat care vor avea toate și telegestiune, adică fiecare sursă de iluminat va avea acel dispozitiv care va transmite la dispecerat situaţia locală şi va putea să fie reglată intensitatea luminii din corpul respectiv, direct din dispeceratul pe care îl avem”, a declarat primarul municipiului Bistrița, Ovidiu Teodor Crețu.

Potrivit primarului, în urma modernizării sistemului de iluminat se va face o economie de 43,28%, calculată la consumul de energie electrică pentru iluminat.

”Noi plătim anual aproximativ două milioane lei energia electrică pentru iluminatul public, ceea ce înseamnă 425.000 euro pe an, economia se duce undeva la 183.000 euro pe an” a mai completat primarul.

1 notes
851 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *