Situația actuală din spitalele COVID-19 din Bistrița-Năsăud. Câte locuri sunt ocupate și câte sunt disponibile

 -  -  1295


În contextul numărului mare de cazuri de COVID-19, tot mai multe spitale din țară se confruntă cu probleme în ceea ce privește locurile disponibile pentru pacienții infectați cu noul coronavirus.

La nivel național, cele mai mari probleme sunt în secțiile de terapie intensivă, dar sunt spitale care nu mai au locuri nici în secțiile de Boli infecțioase, unde sunt internați cei mai mulți dintre pacienții COVID-19.

În ceea ce privește județul Bistrița-Năsăud, potrivit datelor obținute de Ziar de Bistrița, există locuri disponibile în secțiile care au paturi pentru pacienții COVID-19 atât la Spitalul Județean de Urgență Bistrița, cât și la Spitalul Orășenesc ”Dr. George Trifon” din Năsăud, cele două unități medicale din județ care internează pacienți cu infecții cu noul coronavirus.

La SJU Bistrița, potrivit purtătorului de cuvânt al unității medicale, Camelia Strungari, există un număr total de 108 paturi destinate pacienților COVID-19, dintre care 12 sunt alocate pacienților minori. În plus, în secția de Anestezie și Terapie Intensivă există încă 9 locuri pentru pacienții COVID-19, dintre care 8 pentru adulți și unul pentru copii.

În acest moment, la SJU Bistrița sunt internați 73 de pacienți (71 adulți și 2 minori), dintre care 7 (adulți) sunt internați în secția de Terapie Intensivă. Astfel, în ceea ce privește secția ATI mai sunt disponibile doar două locuri, unul pentru adulți și unul pentru copii, dar conducerea unității medicale va reoganiza secția în cazul în care situația o va impune. Pe celelalte secții mai sunt disponibile 25 de locuri pentu adulți și 10 pentru copii.

La Spitalul Orășenesc ”Dr. George Trifon” din Năsăud, din totalul celor 26 de locuri destinate pacienților COVID-19 sunt ocupate 6, astfel că 20 sunt încă disponibile.

Până la data de 12 octombrie, potrivit datelor comunicate de Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud, în întreg județul au fost confirmate 1.734 de cazuri de COVID-19. Un număr de 1.163 de persoane au fost declarate vindecate, alte 348 au fost externate la cerere și 111 au decedat.

0 notes
420 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *