SJU Bistrița a depus cerere la Compania Națională de Investiții pentru modernizarea Secției de Psihiatrie

Spitalul Județean de Urgență Bistrița a depus cerere la Compania Națională de Investiții în vederea obținerii de finanțare pentru un proiect care privește modernizarea Secției de Psihiatrie, a anunțat managerul unității medicale, Gabriel Lazany. 

”Avem un studiu de fezabilitate pentru extinderea și modernizarea Secției de Psihiatrie de pe strada Someșului. Este depusă o cerere la Compania Națională de Investiții și avem mari speranțe că va intra în finanțare. Din păcate, pentru această secție nu am reușit să identificăm finanțare din bani europeni sau alte surse. De la Ministerul Sănătății nu am primit o deschidere de finanțare și atunci am făcut apel la această posibilitate de finanțare prin Compania Națională de Investiții, pe segmentul de sănătate și avem mari speranțe ca acest proiect să se concretizeze. Dacă nu o să reușim în acest fel, o să găsim până la urmă o sursă de finanțare pentru această secție. Ea trebuie renovată pentru că pacienții psihiatrici necesită condiții speciale de internare. Din păcate vă spun, cred că în România nu există niciun spital care să fie construit fix pe specificul de psihiatrie. Toate secțiile de psihiatrie sunt fie în cadrul spitalelor, fie există tot felul de conace vechi care sunt total improprii pentru cerințele de spitalizare în condiții de siguranță a pacienților psihiatrici”, a explicat Gabriel Lazany, într-o emisiune la AS-TV.

Proiectul de modernizare a acestei secții prevede și creșterea numărului de paturi pentru pacienții cu afecțiuni psihiatrice, amenajarea unor zone destinate psihiatriei pediatrice și a unor camere de izolare capitonate, precum și a unor cabinete individuale pentru consultații.