SJU Bistrița organizează un nou curs de prim ajutor pediatric

 -  - 


Spitalul Județean de Urgență (SJU) Bistrița organizează un nou curs gratuit de prim ajutor pediatric, a anunțat managerul unității medicale, Gabriel Lazany. 

Cel de-al doilea curs va avea loc în data de 8 februarie, începând cu ora 16:00 la sediul UPU-SMURD Bistrița din strada Bulevardul General Grigore Bălan, nr. 43 (clădirea UPU-SMURD, etaj 1).

Pentru o bună desfășurare a cursului de prim ajutor pediatric, numărul participanților este limitat la 20 persoane/grupă, iar grupele se alcătuiesc în ordinea înscrierilor. Înscrierile se fac AICI.

Cursul de prim ajutor pediatric are o durată de 4 ore și le oferă participanților informații utile și tehnici necesare pentru a putea acționa rapid.

Astfel, participanții la curs vor învăța cum să acorde suportul vital de bază, cum să acționeze pentru  dezobstrucția căilor aeriene, cum să intervină în cazul unor traumatisme, plăgi sângerânde sau arsuri, dar vor primi și alte informații care pot face diferența.

La acest curs pot participa părinții care vor să afle informații utile despre modul în care pot acționa în diferite situații critice.

Primul curs de acest fel a fost un succes. Întrucât cererea a fost mare, conducerea Spitalului Județean de Urgență Bistrița a luat decizia de a organiza și alte cursuri. 

Vizualizări 1,979 

bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.